Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pirmokai lankėsi Daugų bibliotekoje

Spausdinti

Daugų Vlado Mirono gimnazijos pirmos klasės mokiniai, lydimi mokytojos Raimondos Šilalienės, lankėsi Daugų bibliotekoje.  Vaikai sakė, kad jau pažįsta daug raidžių, bando skaityti, todėl pats laikas susipažinti su biblioteka.

Naujieji skaitytojai susipažino su bibliotekos knygų išdavimo, grąžinimo tvarka, galiojančiomis bibliotekos taisyklėmis. Mokiniams kilo daug klausimų, į kuriuos stengėmės žaismingai atsakyti. Vaikai  sužinojo, kur gyvena knygelės mažiesiems, kaip pasirinkti knygą pagal skaitymo įgūdžius, kokia tvarka knygos sudėtos lentynose, kaip knygas iš bibliotekos pasiimti, jas saugoti, kaip grąžinti. Išklausę bibliotekos darbuotojas, vaikai pasižadėjo tvarkingai skaityti knygeles, jas mylėti ir saugoti, kad grąžintos į biblioteką jos būtų švarios ir nesuplėšytos. Juk visiems smagiau paimti tvarkingą knygelę, nei suplėšytą ar suteptą.

Visi patyrėme daug naujų įspūdžių, vaikai pavartė ir paskaitė knygeles, žurnalus, o bibliotekininkės padėjo tiems, kurie patys dar neskaito. Pamokos pabaigoje pirmokai panoro patys išsirinkti knygeles ir parsinešę į namus jas savarankiškai skaityti.

 Tikimės, kad apie pirmokų ir bibliotekos draugystę bus galima pasakyti pasakos sakiniu – „ilgai ir laimingai”…

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė