Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės ikimokyklinukai vietos bibliotekoje mokėsi dalintis „obelėlės turtais“

Spausdinti

Visada smagu bendrauti su pačiais mažiausiais bibliotekos lankytojais. Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupės vaikus ir jų mokytoją Gitą Sakalauskienę pakviečiau valandėlei į biblioteką. Tie, kurie jau yra bibliotekos lankytojai, drąsiai rinkosi knygeles. Kiti žvalgėsi po biblioteką stabtelėdami prie kompiuterių, prie žaislų lentynėlės.

Susipažinome, pasikalbėjome apie knygeles ir apie rudenį, garsiniam skaitymui pasirinkome B. Tinkevičiūtės knygelę „Obelėlės turtai“… Skaityti galėjo visi, kas tik moka. Mokančių skaityti šioje grupėje buvo, o dar geriau vaikams sekėsi skaičiuoti. Mokytoja akcentavo, kad vaisius, kurių kartais būna labai daug, reikia ne „mesti į pakriaušę“, o jais pasidalinti. Kartais šalikelėje gali pamatyti pintinę su obuoliais ir užrašą ,,VAIŠINKITĖS“.

Vaikai ne tik skaitė, skaičiavo, bet pasitelkdami fantaziją ir kruopštumą, bandė „obelėlę aprengti“ rudeniniu rūbu: lapeliais ir obuoliukais. Paveikslėlis, suklijuotas iš popieriaus, papuoš mažiausiems skirtą knygų lentynėlę. Bibliotekoje vaikai pasirinko gražiai iliustruotų ir didelėmis raidėmis knygelių. Atsisveikinome žadėdami greitai vėl susitikti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė