Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje paminėta Tarptautinė raštingumo diena

Spausdinti

Krokialaukio bibliotekoje vykusioje edukacinėje valandėlėje „Skaitau, mąstau, tobulėju…“ paminėta Tarptautinė raštingumo diena bei aptarti visą vasarą vykusio skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rezultatai.

Kartu su 6 klasės mokiniais, bibliotekininke Daiva ir lietuvių kalbos mokytoja Dalia Urbanavičiene diskutavome, kas yra raštingas žmogus, kuo jis pranašesnis už kitus, ką reikia daryti, kad būtume raštingi. Pasidaliję į dvi komandas „Ei, merginos“ ir „Ereliai“ mokiniai dalyvavo varžytuvėse – sprendė kryžiažodžius, rinko posakius, mįsles, patarles, priežodžius apie knygas, skaitymą. Iš jų surinko dėliones ir įsitikino, kad tas, kas skaito, žino daugiau. Tai dar labiau įtikino mokinius, kad norint būti raštingiems reikia daug skaityti. Skaitymo varžytuvėse dalyvavo ir užduotis įveikė visi šeštos klasės mokiniai. Nors pagrindinių prizų laimėti nepavyko, tačiau mokiniai buvo patenkinti savo žiniomis, nes knygų per vasarą buvo perskaitę daug.

Krokialaukio bibliotekoje „Skaitymo iššūkis“ įtraukė 17 vaikų ir 25 suaugusiuosius. Šiemet skaitymo iššūkyje visoje respublikoje dalyvavo virš 16 000 dalyvių – beveik dvigubai daugiau nei praėjusiais metais, o patį iššūkį įveikė ir visas užduotis įvykdė virš 10 000 dalyvių! Šiemet buvo perskaityta beveik 3 kartus daugiau knygų nei 2018 metais. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojai buvo aktyviausi visoje respublikoje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė