Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės filiale pristatyta Gerdos Pėstininkienės rankdarbių paroda

Spausdinti

Rugsėjo 12 d. Alovės filiale vyko Gerdos Pėstininkienės rankdarbių parodos „Įkvėpimo paliesta“ pristatymas. Ponia Gerda dirba auklėtoja Alytaus vaikų lopšelyje-darželyje „Du gaideliai“. Dar vaikystėje supratusi, kad ateityje dirbs su vaikais, dabar ji visą savo patirtį ir energiją skiria patiems mažiausiems darželinukams. Kūrėja yra surengusi ne vieną rankdarbių parodą. Tapyba, siuvinėjimas ir siuvimas, mezgimas, papuošalų gamyba, žaislai ir paveikslai kalba ne tik apie Gerdos darbštumą, bet ir apie gebėjimą įprasminti savo laiką, pabėgti nuo kasdienybės.

Susitikime su talentinga kūrėja dalyvavo Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus vyresnių klasių mokiniai ir mokytojai. Tad buvo puiki proga Gerdai prisiminti ir savo mokyklinius metus, mokytojus, skatinusius kurti, ir atrastas knygas, padėjusias ieškoti atsakymų į rūpimus klausimus.

Viešnia negailėjo patarimų mokiniams, sakydama „tik negalvokite, kad matematikos, fizikos ar dar kokio nors dalyko nereikės. Oi kaip gali prireikti. Ir jeigu turite planą A, visada turėkite ir planą B…“.

Gerda gerai įvaldžiusi iškalbos meną, turi puikų balsą, tad šių eilučių autorės paprašyta, ji padainavo lietuvių liaudies dainą „Tykus vakars be vėjo“. Ir tai dar ne visa Gerdos Pėstininkienės veikla. Kai ji – VšĮ „Vytauga“ direktorė – pradėjo vaišinti savo užaugintais pomidoriukais ir vynuogėmis, pasidžiaugė geru arbūzų bei moliūgų derliumi, visiems beliko tik stebėtis…

                                                                Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė