Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Miroslavo bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoja Irena Buivydaite-Kupčinskiene

Spausdinti

„Skubu!.. Neturiu laiko!.. Sudie“. Tokių šūksnių turbūt kasdien išgirsi ne tik artimoje aplinkoje, bet ir visur kitur. Ne ką rečiau girdėti samprotaujant, kad gyvename informacijos gausos, skubos, ir lėkimo amžiuje. Bet štai paimi į rankas knygą ir pasijunti kažkaip kitaip. Knygos, matyt, turi nuostabią savybę – jos padeda neskubėti. Atsivertęs knygą ir pasinėręs į ramią jos gelmę, jau nebesibaimini, kad reikės it akis išdegus pulti prie abejotinos svarbos darbų. Knygoje viskas vyksta tyliai, tvarkingai ir iš eilės“.

Tokiais  žodžiais apie knygos svarbą rugsėjo 12d. Miroslavo filiale bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė ir pradėjo susitikimą su rašytoja, vertėja, romantinių gyvenimiškų istorijų pasakotoja Irena Buivydaite-Kupčinskiene. Į susitikimą atskubėję jos kūrybos gerbėjai klausėsi autorės pasakojimo apie jos asmeninį gyvenimą, kūrybinį kelią ir šių dienų darbus.

Irena Buivydaitė-Kupčinskienė yra viena iš skaitomiausių Lietuvos rašytojų, nes  neištempti siužetai, ryškūs personažai, neperspaustas, lengvai suprantamas rašymo stilius verčia skaitytojus versti puslapį po puslapio ir nesustoti. Autorės knygas skaito net ir tie skaitytojai, kurie savo gyvenime ankščiau neperskaitę nei vienos knygos. Juk rašytojos gvildenamos temos aktualumas, jos paprastas pateikimas suteikia žavesio visoms autorės kurtoms knygoms, tad nenuostabu, jog visi nekantriai laukia jos naujų istorijų. O paskutinį jos romaną „Rožių dvaras“ visi norintys galėjo įsigyti renginiui pasibaigus.

Renginio metu susirinkusieji galėjo ne tik pasidalinti mintimis apie literatūrą, bet ir pasiklausyti prasmingos muzikos. Romantiškai nuteikiančių pašnekesių metu ją visiems dalyviams dovanojo Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo filialo darbuotojai. Vėliau bibliotekininkė drauge su Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Agne Gansauskiene pasveikino aktyviausius „Skaitymo iššūkio“ dalyvius.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė