Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Praniūnų filialas įgyvendino mokinių užimtumo projektą

Spausdinti

Praniūnų biblioteka rugpjūčio mėnesį įgyvendino projektą „Turiningas laisvalaikis – laimingas vaikas“. „Praniūnai“ bendruomenės salėje vyko 3 edukacijos, kurias vedė lėlių kūrėja Rasa Benedikienė ir darželio „Šaltinėlis“ muzikos mokytoja Aušra Jarmalavičienė.

Puodelių dekoravimo edukacijoje vaikai mokėsi dekoruoti puodelius baltiškais raštais. Šią edukaciją vedė Rasa Benedikienė. Ji vaikams skaidrėse demonstravo baltiškus simbolius, papasakojo apie jų reikšmę senovės baltų gyvenime. Tada vaikai ant popieriaus mokėsi piešti šiuos simbolius, o išmokę viską turėjo perkelti ant puodelių. Prasidėjo daug kantrybės ir kruopštumo reikalaujantis darbas. Kiekvieno puodelis gavosi savitas, unikalus ir originalus.

Antroji edukacija buvo skirta „Liaudies šokiams ir žaidimams“. Šią edukaciją vedė muzikos mokytoja Aušra Jarmalavičienė. Šios edukacijos metu vaikai mokėsi dainuoti liaudiškas dainas, noriai šoko liaudiškus šokius ir žaidė senovinius žaidimus. Pamokėlės metu vaikai buvo supažindinami su muzikos ritmo subtilybėmis.

Trečioji muzikos pamokėlė „Mokomės groti muzikos instrumentais“ buvo skirta muzikos instrumentų apžvalgai. Vadovė vaikams papasakojo ir pademonstravo senovinius muzikos instrumentus, kuriais senovėje žmonės grodavo. Kiekvienas galėjo pabandyti jais pagroti. Šios edukacijos metu ir patys vaikai gaminosi muzikos instrumentus. Kas pasigamino būgnelius, tamburinus, marakasus, perkusinius vamzdelius, kastanjetes. Su šiais visais instrumentais vaikai sugrojo muzikos mokytojos diriguojamą melodiją.

Šios trys edukacijos vaikams buvo labai naudingos, kadangi vaikai galėjo lavinti savo vaizduotę, kūrybiškumą, kruopštumą, muzikalumą, saviraišką. Vaikai kūrybingai ir turiningai praleido laisvalaikį, pasisėmė naujų žinių.

Projektas „Turiningas laisvalaikis – laimingas vaikas“ buvo įgyvendinamas Alytaus rajono savivaldybės mokinių užimtumo projekto lėšomis.   

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė