Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Atsisveikinimas su vasara Makniūnuose „Sudie, vasarėle“

Spausdinti
Vis trumpėjančios dienos ir rytais kylantys rūkai, išskridę gandrai pranašauja, kad jau baigiasi vasara ir artinasi ruduo. Vieniems tai darbų užbaigimas, mokiniams – naujų iššūkių ir galimybių laikas – naujųjų mokslo metų pradžia.

Makniūnų kaimo bibliotekininkė Berūta Sadauskienė ir Makniūnų sodžiaus bendruomenės valdyba mokinius, tėvelius ir visus norinčius papramogauti pakvietė į tradicinę vasaros palydėtuvių šventę „Sudie, vasarėle“. Šventė vyko netradicinėje erdvėje, t. y. Makniūnų mokyklos-daugiafunkcio centro kiemelyje. Matyt, pati gamta panoro, kad vaikučiai ir jų tėveliai bei svečiai linksmai palydėtų nueinančią vasarą, gražiai pasitiktų rugsėjį: saulė negailėjo spindulių, todėl labai tiko prie mokyklos augančių kaštonų ir liepų pavėsis, sporto aikštynas, sūpynės. Visos šios erdvės ir buvo panaudotos.

Nuobodžiauti tikrai neteko: vieni piešė ant asfalto, kiti pūtė Raselės Urbanavičienės pagamintus burbulus, vyresni mokiniai multifunkcinėje aikštelėje žaidė krepšinį, suposi ant sūpynių, valgė Andriaus Kamsiuko parūpintus ledus ir Rimutės Gicevičienės saldumynus. Didžiausia ir netradicinė pramoga, kurią padovanojo Vitas Šverčiauskas,pasivažinėjimas poniu. Irma ir Edvinas Menčikovai bibliotekai padovanojo užrašų knygeles su rašikliais, kurias šventės metu bibliotekininkė įteikė tėveliams. Atsisveikinimo su vasara popietė baigėsi saldžiai – visi dalyviai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais. O dabar linksmai nusiteikę sutiksime atskubantį rudenį.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė