Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Vasara su knyga“ ir „Skaitymo iššūkis“ Punios bibliotekoje

Spausdinti

Jau ketvirta vasara, kai penktadieniais Punios bibliotekoje vyksta garsinių skaitymų ir kūrybinių užsiėmimų popietės vaikams ir paaugliams „Vasara su knyga“. Šiemet jau buvome susitikę keturis kartus. Pirmasis užsiėmimas vyko per pačią Vasaros saulėgrįžą, prieš Jonines, todėl ir skaitėme, ir kalbėjomės apie šios populiarios šventės tradicijas, sprendėme žurnale „Laimiukas“ pateiktą kryžiažodį „Apie Jonines“. Kadangi tądien buvo labai karšta, vainikų pinti lauke nesinorėjo, tad bendru sutarimu tuos vainikus… nusipiešėme.

Kaip ir kiekvienais metais, stengiamės darbeliams panaudoti įvairias buitines atliekas ir prikelti jas naujam gyvenimui. Antrajame užsiėmime piešėme mini paveikslėlius, kuriuose reikėjo kuo įdomiau užrašyti savo vardą. Rėmelius jiems suklijavome iš dekoruotų ledų pagaliukų. Įdomiausias buvo Ievos Žiūkaitės darbelis, nes ji savo vardą užrašė ne įprastu būdu, bet užšifravo piešinyje.

Į trečią užsiėmimą susirinko itin gausus būrys vaikų nuo 1-os iki 9-os klasės, tad reikėjo daryti tokį darbelį, kad visiems tiktų ir pavyktų. Gerai, kad nuo praėjusių metų buvo likę įvairiaspalvės „druskos tešlos“: ją panaudojome karoliukų gamybai. Na o per savaitę mūsų gaminiai išdžiūvo, tad į ketvirtąjį užsiėmimą susirinkę vaikai galėjo susiverti dailias apyrankes.

Užsiėmimuose su vaikais ne tik įvairius darbelius darom, bet ir knygeles skaitom, stalo žaidimus žaidžiam. Įpusėjus popietei, pasistiprinam prie gausaus suneštinių vaišių stalo.

Šie kassavaitiniai susiėjimai gera proga ir vasaros „Skaitymo iššūkyje“ dalyvauti – kai skaito draugai, tai ir pačiam motyvacija didesnė, ir įspūdžiais pasidalinti yra su kuo. Gal dėl draugų įtakos, o gal dėl to, kad vasaros skaitymo iššūkis organizuojamas jau trečius metus, šiemet į jį užsiregistravo net 15-a mokinių nuo 2-os iki 9-os klasės. Labai tikiuosi, kad visi jį sėkmingai įveiks, nes vasaros atostogos dar tik įpusėjo.

Taip pat norisi pasidžiaugti ir suaugusiųjų skaitytojų aktyviu dalyvavimu „Skaitymo iššūkyje“. Šiemet jų užsiregistravo 13 – beveik dvigubai daugiau negu praėjusiais metais. O keletas iš jų skaitymo iššūkį jau vykdo antrą ar net trečią kartą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė