Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Aitvaras ir jo draugė… knyga

Spausdinti

Nuo liepos 1 dienos Pivašiūnų gimnazijoje vyksta mokinių vasaros užimtumo stovykla „Aitvaras ir jo draugai“. Nors vaikams veiklos čia užtenka, tačiau su savo gerais ketinimais į svečius „įsiprašė“ ir bibliotekininkė. Tikslas – skatinti vaikus skaityti, kurti.

Bibliotekininkė supažindino su rekomenduojamų vasaros skaitymams knygų sąrašais, naujai gautomis knygomis. „Apšilimui“ vaikai garsiai skaitė Mariaus Marcinkevičiaus knygelę „Maži eilėraščiai mažiems“, kuri visiems labai patiko. Kadangi stovykla vadinasi „Aitvaras ir jo draugai“, bibliotekininkė papasakojo savo sugalvotą pasaką apie Aitvarą ir jo draugę… knygą taip sužadindama vaikų vaizduotes. Visi ėmėsi darbo – kūrė savo pasakas. Vieni pasakas rašė, kiti – piešė, o paskui pasakojo. Buvo ir vertinimo komisija, sudaryta iš pačių vaikų, kuri I-ąją vietą skyrė Gabijos pasakai „Coliukė“ („pasiskolintas“ H. K. Anderseno personažas, tačiau veiksmas vyko kitas). II-ąją užėmė Deimantės pasaka „Voverytė vagilė“, o III-ąją – Giedrės pasaka apie paršelius.

Labai gražūs, iškalbingi ir spalvingi Tomuko, Tautvydo, Dovydo, Arielės, Ievutės, Normanto, Pauliaus piešiniai, kuriuos jie pristatė, pasakodami savo sukurtas pasakas.

Visi padarėme išvadą, jog skaityti verta, nes skaitymas lavina vaizduotę, žadina smalsumą, sukelia įvairius jausmus, kurių kiekviename žmoguje yra daugybė.

Piešinių, pasakų bei darbelių parodą galima bus pamatyti mokyklos fojė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė