Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Joninės Nemunaityje

Spausdinti

Birželio 23-iosios vakarą Nemunaičio seniūnijos gyventojai ir svečiai rinkosi į rekreacinę zoną prie Nemuno, kur jau tradiciškai švenčiame Jonines. Prie vartų su rasos lašų vandens ąsočiu rankose svečius pasitiko Laimutė Zajančkauskienė. Seniūnas Rimantas Avižienis pasveikino susirinkusius, priminė, kad Nemunaitis prieš 635-erius metus pirmą kartą paminėtas rašytiniuose šaltiniuose bei padėkojo visiems, kurie padėjo rengti šventę.

Joninių proga susirinkusius taip pat pasveikino ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius. Po sveikinimų kultūros renginių organizatorė Loreta Grigaravičienė pakvietė visus Jonus, Janinas ir Rasas. Jiems buvo uždėti ąžuolų vainikai ir įteiktos tautodailininkės Ritos Gegužienės, kilusios iš šio krašto, sukurtos molinės gėlės.

Šventėje koncertavo liaudiškos muzikos kapela „Punelė“, „Dzūkijos aidas“ iš Alytaus, „Smiltė“ iš Nemunaičio. Vakaro metu buvo galimybė ir patiems nusipinti Joninių vainiką. Augalų parūpino ir pinti mokė Laimutė Zajančkauskienė. Vakarėjant buvo uždegtas Joninių laužas, kurį jau tradiciškai kasmet paruošia Nemunaičio gyventojas Jonas Česnulevičius. Vaidilutės Nemunu plukdė vainikus su žvakelėm, o atkakliausi šventės dalyviai ieškojo paparčio žiedo. Šventę vainikavo fejerverkas. Nors nusileido sutemos, bet dar ilgai Nemuno krantus virpino dainos ir šokančiųjų klegesys.

Šventę organizavo Alytaus rajono Daugų KC Nemunaičio filialas, Nemunaičio seniūnija, asociacija ,,Nemunaičio bendruomenė“, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Nemunaičio filialas.

Renginys finansuotas Alytaus rajono savivaldybės, asociacijos „Nemunaičio bendruomenė“, seniūnaičių: Sauliaus Ludavičiaus, Liudmilos Makselienės ir Stasio Parulio lėšomis.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė