Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Pavasariai mano delnuos…“

Spausdinti

„Apnuoginti kūną nėra sunku – mes visi gimėme nuogi. Sunkiausia – apnuoginti sielą“. Tokiais žodžiais Rimutė Griškevičienė (Adžigauskaitė) pakvietė mus į savo knygos „Pavasariai mano delnuos“ sutiktuves. Su tokiu pat jauduliu ir virpuliu, kuomet savo laiku sutikome ankstesnius jos leidinius „Smilgų lopšinėje“ ir ,,Basom kojom“.

„Pavasariai mano delnuos“ – tai trečioji Rimutės Griškevičienės (Adžigauskaitės) eilėraščių knyga, kuri buvo pristatyta Makniūnų mokykloje – daugiafunkciame centre. Sakoma, kad kiekvienas darbas mus pakelia į aukštesnįjį lygmenį, kad įgiję patirties mes tampame vis brandesni, tarsi dar labiau paūgėjame. Rimutės eilėraščių rinkiniai kitokie. Jie neaugina, nekelia, jie tiesiog atskleidžia pačios autorės jautrius pastebėjimus, kuriuose kiekvienas mūsų gali atrasti save. Juk mums nėra svetimas meilės jausmas žmogui, gamtai, gyvenimui.

Popietę, kurią vedė mokytoja Gita Sakalauskienė, paįvairino Makniūnų linijinių šokių grupė. Rimutės vardu renginio vedėja dėkojo visiems tiems, kurie prisidėjo prie šios knygelės gimimo. Už pagalbą buvo dėkojama Vytautui Černiauskui, Ritai Černiauskienei, Rimai Rinkevičienei, Berūtai Sadauskienei. Už finansinę paramą – Vitui Ivanauskui, Petrui Baranauskui, Nerijui Pliaugai, Mantui Griškevičiui. Už kantrybę – šeimai, o ypač ؘvyrui Danieliui. Už gerą žodį, visokeriopą palaikymą – Evelinai Raugalaitei.

Ir tai ne visi gražūs žodžiai skambėję tą įsimintiną vakarą. Padėkoti autorei panoro visa eilė sveikintojų, tarp kurių ir svečiai iš Merkinės, jos knygų gerbėjai, bičiuliai, šeimos nariai, esami ir būsimi skaitytojai, visi tie, kurie neabejingi poetės Rimutės Griškevičienės kūrybai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė