Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Akcijos „Skaitymo iššūkis“ startas Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Krokialaukio biblioteka jungiasi prie visą vasarą vyksiančios respublikinės akcijos „Skaitymo iššūkis“. Bibliotekoje vyko literatūros valandėlė „Surask knygas vasaros skaitymams“, skirta akcijos „Skaitymo iššūkis“ pristatymui.

Valandėlės metu susipažinę su visomis akcijos taisyklėmis, norintys priimti iššūkį ir dalyvauti loterijoje, ieškojo knygų skaitymui. Tai pasirodė irgi nelengvas darbas. Su užsidegimu dalyviai rinkosi tinkamas knygas iš lentynų ir iš surengtos parodos „Knygos vasaros skaitiniams“, kurioje ypatingai vasariškai švietė ir kvietė skaityti knygos geltonais viršeliais. Daug diskutuodami, vieni kitiems rekomendavo tinkamas knygas. Priėmę iššūkį jaunieji skaitytojai iš bibliotekos išėjo su gera nuotaika ir nešini knygomis bei pažadėjo apsilankyti bibliotekoje ir vasarą.

„Skaitymo iššūkis“ – puiki proga ne tik turiningai praleisti atostogas, bet ir dalyvauti varžytuvėse – perskaityti 5 knygas ir jas įvertinti pagal šias taisykles:

  1. Perskaityk lietuvių autoriaus knygą
  2. Perskaityk knygą, kurią rekomendavo bibliotekininkas
  3. Perskaityk knygą apie keliones
  4. Perskaityk knygą geltonu viršeliu
  5. Perskaityk knygą, kurios pavadinimas prasideda iš tos pačios raidės kaip ir tavo vardas.

Visi, sėkmingai įveikę „Skaitymo iššūkį“, dalyvaus bendroje loterijoje, kurioje bus galima laimėti 3 pagrindinius prizus: dovanų kuponą dviračiui įsigyti, paspirtuką ir elektroninę skaityklę! Laimėtojai bus renkami burtų keliu, o varžytuvių pabaigoje vasariškais knygų skirtukais bus apdovanoti visi dalyvavusieji.

Tad ir vasarą skaityti knygas tikrai verta!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė