Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Žaidėme lietuvišku vardu

Spausdinti

Atsižvelgiant į tai, kad 2019 metai yra paskelbti Vietovardžių metais, gegužės 24 dieną Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje vyko kūrybiškumo mokykla „Žaidžiu lietuvišku vardu“.

Ūdrijos biblioteka organizavo įvairias edukacines veiklas ir pakvietė jose dalyvauti visą mokyklos bendruomenę. Aktyviausi edukacijų dalyviai buvo pradinių klasių mokiniai. Jie mokyklos sode pasodino žydinčias gėles ir dabar žodis „ŪDRIJA“ pasitinka kiekvieną, pravažiuojantį pro mokyklą.

Mokiniai noriai dalyvavo piešinių konkurse. Piešiniai, atlikti įvairia technika, labai gražiai papuošė bendruomenės parką tradicinio renginio „Čia mūsų pradžių pradžia…“ metu. Geriausių piešinių autoriai buvo apdovanoti prizais. Mažiausieji mokiniai ant plytelių šalia mokyklos kreidelėmis rašė žodį „ŪDRIJA“.

Pati sudėtingiausia ir įdomiausia veikla buvo edukacija su smėliu. Kiekvienas mokinukas pasirinko po vieną raidę ir su spalvotu smėliu puošė jos siluetą. Visas kūrybines veiklas lydėjo vaikiškas smalsumas, nepaprastas išradingumas ir domėjimasis savo krašto istorija.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė