Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šeimos šventė ,,Dėkingumo sparnai“ Butrimonyse

Spausdinti

Gegužė – pats nuostabiausias pavasario mėnuo. Jis žemei dovanoja ne tik spalvingiausius žiedus, įmantrias paukščių melodijas, švelnų vėjelio dvelksmą, bet kviečia atsigręžti ir iš naujo pažvelgti į šeimą. Šeima – tai visa ko pradžia. Šeima – tai artimi ir brangūs žmonės, tie, kuriuos mes mylim, iš ko imame pavyzdį, kam linkime gėrio ir laimės. Būtent šeimoje išmokstame šypsotis, atsakingumo, rūpintis ir gerbti kitus. Šeima – tai mažas pasaulis, sukurtas meilės dėka.

 Gegužės 24 dienos popietę Butrimonių gimnazijos pradinių klasių mokinių šeimų nariai: seneliai, mamos ir tėčiai, broliai ir sesės skubėjo į renginį ,,Dėkingumo sparnai“, skirtą Šeimos dienai paminėti. Butrimonių miestelio laisvalaikio salės scenoje jų laukė pasipuošę, rimti ir susikaupę patys mažiausieji gimnazijos mokiniai. Jie savo artimiesiems paruošė miuziklą ,,Zuikio Puikio istorija“ pagal E. Mieželaičio poemą „Zuikis Puikis“. Pradinukai, į pagalbą atskubėjusios teatro būrelio vyresnių klasių mokinės savo mylimiausiems žmonėms dovanojo pačias nuoširdžiausias šypsenas, gražiausius žodžius, trankų šokį ir skambias dainas.

 Pasirodymas buvo jaudinantis ir nuoširdus. Vaikai stengėsi kuo geriau padainuoti, nesupainioti šokio žingsnelių, žodžių. Pradinių klasių mokiniams įgyvendinti sumanymą padėjo Butrimonių bibliotekininkė ir teatro mokytoja Asta Daironienė, šokio mokytoja Živilė Patinskaitė, muzikos mokytoja Neringa Valvonienė, pradinių klasių mokytojos Nijolė Karkauskaitė, Gina Griškonienė, Rita Peckuvienė, Sigutė Žvinakienė, mokytojos padėjėja Liusė Gecevičienė, garso operatorė Toma Anušauskaitė bei vyresnių klasių mokiniai.

Butrimonių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Mielaikienė džiaugėsi mažaisiais atlikėjais, dėkojo mokinukams už džiugias akimirkas renginio metu, tėvams už bendradarbiavimą, mokytojoms už nuoširdų ir pasiaukojantį darbą. Ragino ir toliau veikti visiems drauge, nes tik įvairių įstaigų ir tėvų nuoširdus bendradarbiavimas gali padėti vaikui siekti sėkmės.

Nuskambėjus finalinės dainos paskutiniam akordui, artimieji didžiavosi savo vaikais, džiaugėsi jų pačių rankelėm pagamintu gėlės žiedu, o šventės dalyvių švytinčios akys, gera nuotaika bylojo, kad reikalingi renginiai suburiantys šeimą.

 

Butrimonių gimnazijos pradinių klasių mokytoja
Rita Poškuvienė