Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Dvi savaitės Punios bibliotekoje

Spausdinti

Šiais visuotinio skubėjimo laikais dalintis informacija priimta „čia ir dabar“. Visgi surizikuosiu papasakoti, kas vyko mūsų bibliotekoje per pastarąsias dvi savaites.

Balandžio 23-29 d. vyko akcija „Aklas pasimatymas su knyga“, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei. Ši akcija organizuojama jau trečius metus. Knygos supakuojamos į popierių taip, kad nesimatytų nei knygos pavadinimo, nei autoriaus, o rinktis reikia pagal pateiktą pirmutinį sakinį. Negaliu girtis, jog skaitytojai buvo labai aktyvūs, bet iš 14-os paruoštų knygų 9-ios atrado savo skaitytoją.

„Aš čia pro šalį ėjau“ – taip vadinosi balandžio 30 d. Punios bibliotekoje vykęs susitikimas su Giedriumi Savicku. Į atvirą pokalbį su mėgstamu kino ir teatro aktoriumi, laidų vedėju atvyko ne tik vietiniai gyventojai, bet ir nemažas būrys alytiškių. Buvo ir rimtų kalbų, ir juokų – Giedrius atvirai atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus, dalijosi gyvenimiška patirtimi neaplenkdamas ir skaudžių išgyvenimų.

Gegužės 6 d. bibliotekoje lankėsi profesorius Dainius Pūras. Tai autoritetingas vaikų bei paauglių psichiatrijos specialistas, žmogaus teisių ekspertas ir aktyvus gynėjas, Jungtinių Tautų specialusis pranešėjas teisei į sveikatą ir Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos Specialiųjų procedūrų koordinavimo komiteto pirmininkas. Tik sekmadienį parskridęs iš Pietų Korėjos, pirmadienį jau atvažiavo į Punią, o po to ir į Birštoną pasikalbėti apie psichikos sveikatą bei sveikatos sistemos problemas.

Šiuos susitikimus, skirtus skatinti žmonių pilietiškumą, organizuoja Pilietinių iniciatyvų centras ir jo vadovas Girvydas Duoblys bei AB Amber Grid, įgyvendinanti dujotiekių jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL) projektą.

Gegužės 7-ąją su Punios pagrindinio ugdymo skyriaus 1-3 klasės mokinukais minėjome Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną bei jungėmės prie skaitymo skatinimo akcijos „Lietuva skaito“. Popietės pradžioje trumpai prisiminėme spaudos draudimo laikus ir knygnešius, kad mažieji suprastų, kodėl minima ši diena.

Po to vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Kuriu savo knygai rūbą“. Jose su vaikais mokėmės, kaip aplenkti neišvaizdžias knygeles ir meniškai papuošti viršelį. Trečiokai dirbo poromis, o pirmokai ir antrokai grupėmis. Mažiausiems šiek tiek pagelbėjo mokytoja Daiva Bartkevičienė. Edukacinio užsiėmimo rezultatas – nauji, nuotaikingi kelių knygų rūbeliai.

Atlikę tokį gerą darbą, visi prisėdome pailsėti su knyga rankose: vieni skaitė ką tik papuoštas knygeles, kiti pasirinko iš gausios vaikiškų knygų lentynos. Per skaitymui skirtą laiką kai kam pavyko ir visą knygelę įveikti, kiti jas nešėsi į namus. Taigi šių metų akcijos šūkį „Nudžiugink nors vieną knygą!“ įvykdėme dvejopai: vienas knygeles papuošdami, kitas – skaitydami.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė