Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Lietuva skaito”

Spausdinti

„Lietuva skaito” – tai gegužės 7-ąją, Lietuvai minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, vykstantis visuomeninis renginys, kviečiantis dalintis skaitymo virusu. Šių metų akcijos šūkis – „Nudžiugink nors vieną knygą!“ labai greitai užkrėtė ir į Daugų biblioteką atėjusius skaitytojus. Visą dieną bibliotekoje šurmuliavo žmonės, kurie norėjo nudžiuginti knygas, jas skaityti vietoje, pasiimti paskaityti į namus. Skaitymo rekordo nefiksavome, bet lankytojų tikrai buvo daug.

Skaitymo rytmetį su Daugų ikimokyklinio ugdymo skyriaus priešmokyklinės grupės vaikais ir auklėtoja pradėjome inscenizuotais skaitymais. Drauge su Daugų Vlado Mirono gimnazijos teatrinukėmis paskaitėme ištraukas iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė”.

Mažieji tiesiog nenustygo vietoje, nes jiems bibliotekoje labai patiko. Bet norint juos sudominti, reikėjo persirengti knygų veikėjais, parodyti gražias knygeles, surasti kas vaikams jau pažįstama, išklausyti juos, paklausti – ką jie jau skaitė, kas jiems patinka.

Juk skaitymas gali tapti linksmu žaidimu ir tam nereikia didelių žmogiškųjų resursų. Renginio pabaigoje bibliotekininkė mažiesiems skaitytojams papasakojo kokia tvarka knygos išduodamos iš bibliotekos, kaip jas reikia saugoti ir tausoti. Vaikai susidomėjo knygelių skaitymu ir pažadėjo sugrįžti į biblioteką drauge su tėveliais.

Dienos pabaigoje ne vien tik knygos, bet ir bibliotekininkės džiaugėsi skaitymo viruso nuveiktu darbu.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė