Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškių bibliotekoje vyko velykinė diskusijų popietė „Kasdieninis gamtos stebuklas“

Spausdinti

„Gerumas – tai žmogaus dvasios dosnumas, širdies šiluma, vidinis grožis. Viskas kas gražu žemėje – iš saulės, viskas kas gera – iš žmogaus, o bendrumas širdį šildo…“ (Mūsų minčių takas)

Pasitinkant pavasario šventę Šv. Velykas Vankiškių bibliotekoje vyko diskusijų popietė „Kasdieninis gamtos stebuklas“ su biologijos mokytoja Natalija Balinskiene. Bibliotekininkė priminė Šv. Velykų papročius.

„Velykos į Lietuvą atėjo kartu su krikščionybe. Tai Kristaus prisikėlimui iš numirusių paminėti skirta šventė, viena didžiausių ir seniausių Bažnyčios švenčių. Ji yra bažnytinių metų centras ir švenčiama pirmąjį sekmadienį po pavasarinio mėnulio pilnaties. Tačiau svarbu žinoti, kad krikščioniškosios Kristaus prisikėlimo dogmos persipynę su ikikrikščioniškosios pavasario šventės papročiais. Etnologų manymu, Velykos buvę viena didžiausių gamtos atgimimo ir žemės ūkio darbų pradėtuvių šventė, nuo kurios pradedami skaičiuoti nauji metai“…

Biologijos mokytoja Natalija Balinskienė pristatė išsamią medžiagą apie kasdieninį gamtos stebuklą, kiaušinį. Savo išsamų pasakojimą mokytoja paįvairino skaidrėmis.

Pasveikinti bibliotekos lankytojų su Šv. Velykom atvyko Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus darbuotojai ir ansamblis „Slabadėlė“, vadovaujamas Vytauto Muliuolio.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė