Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Etnologė Rasa Benedikienė aloviškius mokė pasidaryti paukščiukus iš šiaudelių

Spausdinti

Prieš didžiąją pavasario šventę Alovės bibliotekoje mokiniai surengė velykinių atvirukų parodą „Paukštukas išskrido – lukštas liko“. Mokytoja Henrieta Lapinskaitė visada sklidina kūrybinių idėjų, jos ir mokinių spalvingi darbeliai kuria šventinę nuotaiką ir bibliotekoje.

Balandžio 17 d. Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pailgintos dienos grupės mokiniai ir jų mokytojos Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Šiaudinis paukščiukas“. Lėlininkė, juostų pynėja Rasa Benedikienė šįkart mokė pasidaryti paukščiuką iš šiaudelių. Rasa papasakojo, kad šiaudelius ruošti darbeliams reikia dar vasaros pabaigoje.

Kad sudominti vaikus, ji atsinešė knygą „Sodo rėda“, kurioje yra daug dirbinių iš šiaudų nuotraukų, o Rasos atsineštas šiaudinis paukščiukas su margučiu tarp sparnelių visus sutelkė ir kruopščiam darbui, ir kantrybės išbandymui.
Ir pavyko! Po valandėlės kruopštaus darbo vaikai jau džiaugėsi šiaudiniais paukščiukais. Žinoma, pagalbos bene visiems prireikė, bet kas galėjo, tas ir padėjo.

                                                                                            Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė