Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Knygos padeda neskubėti”

Spausdinti

„Skubu!.. Neturiu laiko!.. Sudie!..” – tai šūksniai, kurie skambėjo daugelyje pasaulio bibliotekų ir mokyklų. Jais pradėjome renginį su Pepėmis Ilgakojinėmis, atbėgusiomis į Tarptautinės vaikų knygos dienos minėjimą, organizuojamą Alytaus r. savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filialo darbuotojų. Paklausus, kokia šiandien diena, ne visi žinojo, kad kasmet balandžio 2-oji, tuomet, kai gimė garsusis pasakų kūrėjas Hansas Christianas Andersenas, visame pasaulyje švenčiama kaip Tarptautinė vaikų knygos diena, suvienijanti visus pasaulio vaikų literatūros mylėtojus.

Renginio pradžioje bibliotekininkė perskaitė vaikų mylimo rašytojo, gerai žinomo tiek užsienyje, tiek ir Lietuvoje, Kęstučio Kasparavičiaus kreipimąsi į viso pasaulio vaikus, kadangi šie metai ypatingi – Lietuva tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėju.

„Knygos padeda neskubėti” – taip rašytojas sako jauniesiems skaitytojams. Jis siūlo vaikams paimti knygą į rankas, atsisėsti, pasijusti kitaip, pasinerti į apmąstymų, fantazijų pasaulį. Rašytojas piešia tikrovės vaizdus, todėl vaikams lengviau klausyti, kai tekstą ir iliustracijas jie gali matyti projektoriaus pagalba, gauto iš projekto „Prisijungusi Lietuva”.

„Tarptautinę vaikų knygos dieną palinkėkime vieni kitiems įdomių knygų. Bet taip pat – kad ir patys būtume knygoms įdomūs!” – kreipimąsi į vaikus baigia rašytojas. Vaikai susimąsto, palinksi galvelėmis…

Patyrę garsinio skaitymo ir teksto klausymosi malonumą, visi pasineriame į Astridos Lindgren ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos teatrinukų (vadovė Žiedūnė Maldonienė) „Pepės Ilgakojinės” apmąstymus apie skaitymą ir mokyklą. Juk vaikystė – gražiausias ir nerūpestingiausias gyvenimo metas.

Ačiū Daugų Vlado Mirono gimnazijos administracijai, pradinukams, jų mokytojoms, teatrinukams, jų vadovei, bibliotekos renginių lankytojams, kad visi kartu galėjome švęsti Tarptautinę vaikų knygos dieną. Taip pat primenu, jog bibliotekoje veikia Kęstučio Kasparavičiaus knygų paroda. Tad kviečiame visus apsilankyti ir patinkančią knygelę paskaityti. Juk gal dar neišgyvenote to stebuklo, kad kai skaitote, knyga skaito jus?

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė