Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Paimk knygą – atrasi naują pasaulį

Spausdinti

Balandžio 2-ją, paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną, į Punios biblioteką atkeliavo pradinių klasių mokinukai su savo mokytojomis Asta Šarkeliene ir Daiva Bartkevičiene.

Šiemet ši šventė mums dvigubai džiugesnė – juk Lietuvos IBBY skyrius laimėjo atranką ir tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėju, o plakatą nupiešė ir kreipimąsi į viso pasaulio vaikus parašė vienas ryškiausių šiuolaikinių lietuvių menininkų Kęstutis Kasparavičius, kurio kūryba skaitoma net 27 pasaulio kalbomis.

Taigi, trumpai prisiminę Tarptautinės vaikų knygos dienos atsiradimo istoriją ir Hansą Kristianą Anderseną, didžiausią dėmesį skyrėme K. Kasparavičiaus kūrybai. Pirmiausia atidžiai perskaitėme jo kreipimąsi į skaitytojus ir kartu su autoriumi prisiminėme šermukšnio uogų skonį, dangumi plaukiančių debesų grožį, stebėjomės knygų gebėjimu skaityti mus, svarstėme, ką gi jos įžvelgia per mūsų akis…

Susipažinę su bibliotekoje esančių K. Kasparavičiaus knygų parodėle, kitas „pavartę virtualiai“, naudodami skaidrių pateiktį, perėjome prie garsinio knygelių skaitymo. Kad geriau suprastume plakato mintį, skaitėme istoriją „Trys knygos“, o „desertui“ pasirinkome šmaikštų pasakojimą apie kiaulių šeimyną, kurioje visiems privalomas kiauliškas elgesys. Ši istorija vaikus taip pralinksmino ir sudomino, kad dauguma panoro parsinešti knygelę į namus.

Nors K. Kasparavičiaus knygelių visiems neužteko, vaikai labai nenusiminė – panaršę po vaikiškų knygų lentynas, visi rado sau tinkamų.

Šio susitikimo su jaunaisiais skaitytojais rezultatai tikrai nenuvylė: daug knygelių iškeliavo į svečius, biblioteka praturtėjo 4 naujais skaitytojais – juk jau ir pirmokai skaityti pramokę! O jei kuriam sunkiau sekasi, manau, tėveliai pagelbės.

Na o dabar visi eisim skaityti! Juk „paimi į rankas knygą ir pasijunti kažkaip kitaip. Knygos, matyt, turi nuostabią savybę – jos padeda neskubėti.“

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė