Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tapybos darbų paroda „Gėlių pasaulis“

Spausdinti

Kovo 13 d. Užupių filiale vyko Alytaus miesto Dainavos progimnazijos pradinių klasių mokytojos metodininkės Daivos Grudzinskienės tapybos darbų parodos „Gėlių pasaulis“ atidarymas. Daiva mokėsi Alytaus dailės mokykloje, papildomai tobulino meninius įgūdžius pas dailininką Arvydą Švirmicką. Šio mokytojo įkvėpta ėmėsi savarankiškai tapyti prieš 10 metų. Mokykloje ji ne tik pradinių klasių mokytoja, bet taip pat ir pradinukų dailės būrelio „Meno studija“ vadovė.

,,Tapyba – tai pats nuostabiausias atradimas mano gyvenime. Esu ne tik dailininkė, prijaučianti ir mylinti meną. Pasinerdama į fantaziją, pamirštu visus rūpesčius, pasineriu į beribį platų gėrio persipynusį pasaulį, kuris man teikia jėgų ir džiaugsmo. Galiu savo jausmus išreikšti spalvomis. Todėl mano kūriniuose ir atsispindi įvairi spalvų paletė. Menas, kūryba suteikia sielai gaivos, ramybės“, – kalbėjo parodos autorė.

Savo darbuose, kuriose dominuoja įvairi spalvų paletė, mokytoja stengiasi įkūnyti gerą, teigiamą emociją, švelnumą, džiaugsmą. Tai atspindi ir pačios Daivos emocijas, jos nuotaiką bei jausmus.

,,Jeigu kas paklaustų manęs, kuo norėčiau tapti žemėje, nedvejodama atsakyčiau, kad gėle. Nes žemės grožis stipriausiai pasireiškia gėlėse. Gėlė – tai grožis, kvapas, malonumas. Visi jos nori, ja stebisi, ja grožisi. Ji gali turėti įtakos ir žmogaus dorovinei nuotaikai. Juk gražiausias žmogaus jausmas – meilės jausmas, išsakomas gėlėmis“, – dalijosi mintimis Daiva.

Daiva Grudzinskienė yra aktyvi bibliotekos renginių dalyvė, taip pat ir gera skaitytoja. Ačiū tariu Daivai už parodą.

Tapybos darbų paroda bibliotekoje veiks iki kovo 31 dienos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Užupių filialo vyresn. bibliotekininkė
Irutė Pačiauskienė