Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kelias į Lietuvos nepriklausomybę‘‘ /Parėčėnų bibliotekoje vyko popietė, skirta Kovo 11-ąjai/

Spausdinti

„Už laisvę nieko nėr brangesnio,
Už gimtą žemę ir namus!
Todėl aš noriu čia gyventi –
Kaip nepriklausomas Žmogus!”

Kovo 9 d. Parėčėnų bibliotekoje vyko popietė ,,Kelias į Lietuvos  nepriklausomybę‘‘, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginį vedė bibliotekininkė Dalia Žvirblienė. Renginio pradžioje visi atsistoję sugiedojome Lietuvos himną.

Lietuva turi net tris valstybines šventes. Tai: Liepos 6-ąją švenčiama Lietuvos Valstybės – Karaliaus  Mindaugo karūnavimo diena, Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena ir trečioji šventė – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, minima kovo 11-ąją dieną.

Po daugelio okupacijos metų Lietuva 1990 m. kovo 11 d. paskelbė savo nepriklausomybę. Tarptautiniu mastu jos pripažinimas buvo paspartintas beveik po metų, tragišką 1991 m. sausio 13-osios naktį, kuomet sovietų kariuomenė jėga mėgino nuversti ,,teisėtą Lietuvos valdžią‘‘. Tą naktį žuvo 14 ir nukentėjo daugiau kaip tūkstantis beginklių žmonių.

Kasmet Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ant valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, organizacijų bei gyvenamųjų namų iškeliama Lietuvos vėliava. Minint kovo 11-ąją pagerbiami žuvusieji už Lietuvos laisvę. Tad ir mes renginio metu tylos minute pagerbėme žuvusius už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

Vėliau skaitovės skaitė eiles apie Lietuvą, o dainas apie Tėvynę padainavo Laimos ir Almanto Kyguolių šeimyninis duetas. Galime tik pasidžiaugti, jog šiandien mes esame laisvi ir tuo didžiuojamės. Buvom, esam ir neabejotinai būsim!

Už bibliotekos  puošimą dėkoju Rasai Seiliuvienei, Astai Miliauskienei ir Jolantai Kemešienei.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Parėčėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia  Žvirblienė