Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tradicinis krepšinio turnyras Punioje

Spausdinti

Vasario 16-ją Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus sporto salėje vyko tradicinis krepšinio turnyras 3×3, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Varžybas nuo 2002 metų organizuoja Punios kaimo visuomeninė organizacija „Punios ainiai“, Punios kultūros darbuotojai. Turnyro mecenatas – D. Žilionienės IĮ „Nemuno vingis”, ilgametis rėmėjas – A. Žemaičio gėlininkystės ūkis.

Šventė buvo pradėta Lietuvos Respublikos himnu. Turnyro dalyvius ir žiūrovus pasveikino kultūros namų darbuotoja Laimutė Žūsinienė, seniūnas Gintautas Laukaitis ir turnyro mecenatė Daiva Žilionienė. Visi jie linkėjo gerų emocijų, gražaus, draugiško žaidimo, sėkmės.

Su turnyro taisyklėmis ir organizavimo tvarka supažindino vienas aktyviausių turnyro organizatorių Vytas Šaulauskas.

Varžybose teisėjavo patyrę arbitrai – Nacionalinės krepšinio lygos teisėjai Gabrielius Simonavičius ir Rytis Vitkus.

Turnyre dalyvavo net 8 komandos: „Žentai“ ir „Šaltibarščiai“ atstovavo Puniai, „JUMP“, „Komanda – X“, „Vėjas nupūstas“, „Prie ežero užaugę“, „Krepšinis jėga“ ir „Butrimonys“ atvyko iš Alytaus miesto ir rajono.

Varžybas pasikeisdami komentavo Vytas Šaulauskas ir Gintautas Šmitas, tad žiūrėti jas buvo ir įdomu, ir linksma. Pertraukos metu turnyro rėmėjai pakvietė visus pratęsti gražų bendravimą prie puodelio arbatos ar kavos. Po pertraukos prasidėjo finalo susitikimai.

Dėl 3-ios vietos kovėsi „Šaltibarščiai“ (Punia) ir „JUMP“ (Alytus). Beje, šios komandos praėjusiais metais varžėsi dėl 1-2 vietos ir laimėjo „JUMP“. Šį kartą fortūna buvo puniškių pusėje – jie užtikrintai pirmavo nuo pat susitikimo pradžios ir iškovojo bronzą.

Dėl 1-2 vietos šiemet atkakli kova vyko tarp pogrupių lyderių – komandų „Vėjas nupūstas“ ir „Butrimonys“. Beveik visą pirmą kėlinį komandos žengė koja kojon, tai pora taškų pralenkdamos viena kitą, tai vėl išlygindamos rezultatą ir tik pabaigoje „Vėjas nupūstas“ atsiplėšė nuo priešininkų šešiais taškais. Toks skirtumas išliko ir po antrojo kėlinio.

Krepšinio turnyro nugalėtojais tapo komanda „Vėjas nupūstas“, jiems atiteko pagrindinis prizas – D.Žilionienės IĮ „Nemuno vingis“ taurė. Šios komandos žaidėjui Martynui Dimšai atiteko naudingiausio žaidėjo titulas bei taurė. Visos turnyro 1-3 vietos laimėtojos buvo apdovanotos medaliais bei piniginiais prizais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė