Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai Makniūnų bibliotekoje

Spausdinti

Knyga, būdama išminties, žinių aruodu bei dvasinių vertybių lopšiu, skirta paveikti žmogui. Auklėjamasis jos momentas ypač išryškėja pasakose, kuriose vyksta nuolatinė gėrio ir blogio kova, įtraukianti mažąjį skaitytoją ir raginanti mąstyti, vertinti, išjausti. Fantaziją, emocijas, kaitina pasakų išmonė, stebuklai, personažų įvairovė bei turtinga kalbinė išraiška.

 Pasimėgauti pasakų garsiniu skaitymu į Makniūnų kaimo biblioteką vasario 9 dieną susirinko mažieji skaitytojai su mamytėmis. Vaikai atidžiai sekė pasakos ,,Vilkas ir ožiukai“ siužeto vingius, susitapatindami su jos herojais. Paskaičius buvo vienbalsiai nuspręsta, kad vilkas klastingas, savanaudis, žiaurus, tad niekas nenorėjo būti panašus į jį. O vargšeliai ožiukai mieli, verti užuojautos. Pasigėrėta motiniška ožkelės meile ir gudrumu, pasidžiaugta gėrio ir teisingumo pergale.

 Labiausiai įsimintinus įvykius ir veikėjus vaikai perkėlė į piešinius. Kad mamos nenuobodžiautų, joms buvo pasiūlyta atlikti užduotėles. Tam pasitarnavo išmaniosios technologijos.

 Smagiausia, kad vienas pasakos momentas materializavosi: bibliotekoje mamų kepti blynai neilgai kvapniai garavo ant stalo – akimirksniu buvo ,,suskanauti“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė