Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų krašto vietovardžiai

Spausdinti

„Čia stovi Daugis ramus,
Kaip ąžuolas tvirtas, stiprus.
Čia žmonės gyvena geri,
Svečiams jų namai atviri“.

2019 metai yra paskelbti vietovardžių metais, tad Daugų bibliotekos bibliotekininkės Valė su Lina pakvietė skaitytojus dalyvauti viktorinoje „Daugų krašto vietovardžiai“

Juk kiekvienas žemės paviršiaus kampelis, su kuriuo žmogus turėjo ką bendra, yra pavadintas vienu ar kitu vardu. Vietovardžiai, vardai, tai, anot kalbininko Būgos, žemės kalba yra neišsenkantis šaltinis mokslams, tiriantiems lietuvių kalbą, lietuvių tautos praeitį ir kultūrą.

Į viktoriną savo žinių pasitikrinti užsirašė: A. Marčiukonis, D. Ovčinikovienė, A. Zubavičius, A.Žemaitis, D. Tribandytė, A. Mikailionytė, G. Ivaškevičiūtė, I. Bobnytė, M. Čižinauskaitė. Buvo sudarytos trys komandos, kurių dalyviai demonstravo puikias žinias apie Daugų kraštą, kūrė ketureilius apie kunigaikštį Daugį. Dvi komandos surinko po lygiai taškų. Nugalėtojais tapo „Ananasų“ komanda, kuriai atstovavo A. Marčiukonis, D. Tribandytė, A. Žemaitis. Vėliau vyko diskusija apie neatsakytus klausimus, visi vaišinosi saldumynais. Džiugu, kad viktorina sudomino dalyvius, o nežinantys sužinojo daug naujų ir įdomių dalykų apie Daugus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė