Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnų sodžiaus bendruomenėje paminėta Laisvės gynėjų diena

Spausdinti

Sekmadienio popietę rinkomės į Makniūnų sodžiaus bendruomenės namus paminėti Sausio 13-osios įvykių, pagerbti Laisvės gynėjų atminimą. Įdomiu pasakojimu bei skaidrių ir filmuotos medžiagos pagalba į kraupią ir kruviną 1991 m. sausio 13 naktį susirinkusius sugrąžino KASP 102 kuopos vadas, vyr. leitenantas Vidas Žūkas, jam talkino ŠAK seržantas Rimantas Tatulis.

Keistas jausmas atgimė širdyse – baimė, nerimas, jaudulys, kaip tada, stebint per televiziją perduodamas žinias apie riedančius tankus, šūvius ir nežinomybę. Tik šiandien mes žinome, kad mūsų laisvę ir nepriklausomybę išsaugojo žmonės, mūru stoję ginti Tėvynės, ginkluoti tik meile ir patriotizmu Lietuvai. Keturiolika degančių žvakelių liudijo mūsų dėkingumą ir atmintį tiems, kurie savo gyvybes sudėjo ant Lietuvos laisvės aukuro. Popietę paįvairino ir papuošė dalis spaudinių parodos „Tautos kančios ir prisikėlimo naktis“ iš Makniūnų kaimo bibliotekos, kurią paruošė vyresn. bibliotekininkė Berūta Sadauskienė.

Visi susirinkusieji aktyviai dalyvavome diskusijoje „Sausio 13-oji – gedulas, tragedija ar laimėjimas?“. Dalijomės prisiminimais, ką tą vakarą išgyvenome, kokios mintys kilo išgirdus apie žūstančius taikius gyventojus. Vyresni dalyviai prisiminė pokario metus, partizaninę veiklą, kolūkių kūrimąsi ir darbus juose. Džiaugiuosi, kad mūsų bendruomenės žmonės yra patriotiškai nusiteikę, kad džiaugiasi ir pritaria savo vaikų pasirinkimui kur gyventi ir dirbti, kad yra optimistai , neverkšlena ir nekeikia valdžios .Tik vertindami taikią ir giedrą Lietuvos padangę, būdami vieningi ir veiklūs mes būsime sėkmingi ir laimingi.

Popietės apibendrinimui labai tiko Alfonso Kavoliūno eilės, kurias perskaitė Berūta Sadauskienė.

 

Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė
Dalė Baranauskienė