Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pirmokai susidomėjo interaktyviomis knygomis

Spausdinti

Nepabūgę šalčio, sausio 10 d. į rajono viešąją biblioteką atskubėjo Dainavos progimnazijos pirmokėliai, lydimi mokytojų Virginijos ir Vilmos. Susipažinę su bibliotekos informaciniais ištekliais, teikiamomis paslaugomis, taisyklėmis, mokinukai apsilankė vaikų skyriuje, kur rado daug sau įdomios veiklos: vieni vartė ir skaitė knygeles, kiti piešė bei spalvino, treti internete dėliojo dėlionę. Labiausiai vaikai susidomėjo interaktyviomis knygomis.

Bibliotekininkė Dijana supažindino su leidyklos „Nieko rimto“ išleistomis Gintaro Kaltenio „Rainiuko Pikselio kelionės po Lietuvos miestus“ ir Rūtos Dzin „Peliūnės vasara“ knygomis. Naudodamiesi išmaniąja programėle „Pikselio kelionės“, vaikai turėjo galimybę pamatyti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš įvairių Lietuvos vietų ir sužinoti atsakymus į klausimus, pateiktus knygos gale.

Su programėle „Peliūnės dainelės“ mažieji klausėsi gražių dainelių, kurios labai tiko prie Rūtos Dzin sukurtų istorijų apie grožį, gerumą ir vertybes. Bibliotekoje, naudodamiesi išmaniuoju įrenginiu, vaikai gali paskaityti ir interaktyvų literatūrinį žurnalą „Laimiukas“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus
vyresnioji bibliotekininkė Dijana Eidukevičienė