Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Žiemos pasaka“ rajono viešojoje bibliotekoje

Spausdinti

Žiema dar tik nedrąsiai pabarstė keletą pavienių snaigių, kurias akimirksniu ištirpdė jai į akis nusikvatojęs užsitęsęs ruduo, o rajono viešojoje bibliotekoje jau pakvipo kalėdine nuotaika, kurią bibliotekos lankytojams sukūrė Alytaus rajono Miroslavo gimnazijos 2, 4 klasių moksleiviai, vadovaujami pradinių klasių mokytojų Angelės Narkunienės ir Dainos Stankevičės.

Jaunieji miroslaviškiai savo kūrybinių darbelių parodą pavadino poetišku „Žiemos pasakos“ vardu ir iš širdies pasistengė, jog ir pasakiška, ir žiemiška dvasia atsispindėtų jų įstabiuose darbeliuose, kuriems jaunieji menininkai nepagailėjo nei išmonės, nei laiko.

Suprantama, jog žiema bei jos šventės neįsivaizduojamos be tradicinių eglučių ir snaigių, tad pastarųjų šioje parodoje rasime pačių įvairiausių formų ir konfigūracijų, išraitytų iš gana mums netikėtų vienkartinių medžiagų. Jeigu jūs turistiniame žygyje baigę valgyti iš vienkartinių indų bei aplaižę plastmasinį šaukštą jau ruošėtės visa tai švystelėti į šiukšlių krūvą, tai sumanūs vaikai šių vienkartinių priemonių nusprendė neišmesti, o prikelti jas antram gyvenimui ir išradingai panaudoti, kuriant snaiges, gėlės žiedus bei žvaigždes.

Žinoma, šiam tikslui puikiai pasitarnavo ir tradicinis popierius, kuris tinkamai sukarpytas, sulankstytas ir suklijuotas, virto simpatiškais gėlių žiedais ar žvaigždutėmis. Visos šios žiemiškos kompozicijos apačioje jaukiai įsitaisė ir mažytis sargas – juokingas senis besmegenis. Ir nėra ko čia juoktis iš mažylio ūgio – Napoleonas juk irgi buvo nedidelis, bet garsėjo šauniomis pergalėmis bei didžiais darbais.

Kurdami darbelius vaikai neapsiribojo vien tik žiemiškais pasakos akcentais. Jie pagalvojo ir apie artimuosius, draugus bei bičiulius, kantriai laukiančius šventinių sveikinimų. Ta proga jei sukūrė visą pluoštą spalvingų atvirukų, kurių sulaukus džiaugtųsi ne vieno artimo žmogaus širdis. Tad iki gruodžio pabaigos ateikite į rajono viešąją biblioteką ir dar kartą įsitikinkite, jog vaikų fantazija ribų neturi.

Arnoldas Šatrauskas