Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Lietuvių kalbos ir literatūros pamoka Punios bibliotekoje

Spausdinti

Lapkričio 22 dieną 5-6 klasių mokiniams lietuvių kalbos ir literatūros pamoka vyko Punios bibliotekoje.

Idėja organizuoti pamoką netradicinėje erdvėje kilo tuomet, kai išgirdome, jog pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti į biblioteką susipažinti su Šiaurės šalių literatūriniais herojais ir susižavėjo švedų rašytojų Eliaso ir Agnes Vahlundų knyga ,,Superherojų vadovas”. Nusprendėme ir mes pasinaudoti bibliotekininkės Irenos Kaškonienės svetingumu ir siūloma galimybe susipažinti su Šiaurės šalių rašytojų kūryba. Kadangi 5-6 klasėje mokosi vien berniukai, jiems tikrai įdomu sužinoti, kaip išsiugdyti įvairias supergalias, apie kurias ir rašoma knygoje „Superherojų vadovas”. Be to, skaitomas tekstas buvo papildomas puikiomis iliustracijomis, kurios buvo demonstruojamos projektoriumi ekrane.

Išklausę skaitomų ištraukų diskutavome, kaip būtų galima pratęsti istoriją apie mergaitę, vardu Lisa, kokius nuotykius ji galėtų patirti, jei mums būtų pasiūlyta parašyti keletą knygos skyrių.

Dėkojame bibliotekininkei Irenai Kaškonienei, pristačiusiai įdomią knygą ir skatinančiai nepamiršti draugystės su biblioteka.

 

Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus
lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Alma Davidavičienė