Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė ,,Mes kaimynai“

Spausdinti

Nežinomu laiku nežinomas autorius rašė taip: „Aš esu biblioteka./ Nesu nei sienos, nei lentynos,/ Net ne knygos, sustatytos eilėmis,/ Aš esu pasaulio išmintis,/ surinkta ir pristatyta tau./ Aš esu atviros durys./ Įeik!”

Šiuolaikinė biblioteka jau ne tik knygų saugykla, apsiribojanti knygų išdavimu, ji ir lankytojų susitikimo vieta. Visai pagrįstai biblioteka vis dažniau suvokiama, kaip socialinė institucija, sudaranti galimybes turiningam, kultūringam ir įdomiam laisvalaikiui, asmenybės tobulėjimui.

Lapkričio 22 dieną Nemunaičio bibliotekininkė sukvietė skaitytojus į popietę ,,Mes kaimynai“. Nemunaičio seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis pasidžiaugė, kad renginio dalyviai suranda laiko tobulėti, apsilankyti bibliotekoje. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas kalbėjo apie bibliotekų, dažnai vienintelio kultūros židinio kaimuose, svarbą ir perspektyvas. Bibliotekos vadovas padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis apdovanojo geriausius bibliotekos skaitytojus: Vilių Tunkulą, Marijoną Krajauskienę ir Loretą Grigaravičienę.

Alytaus apskrities policijos komisariato bendruomenės pareigūnas Donatas Katlauskas pristatė pranešimą ,,Saugi aplinka ir saugus elgesys kelyje“. Sužinojome daug naudingos informacijos ir prisiminėme senas tiesas apie savisaugą bei bendradarbiavimą su kaimynais. Išklausėme informaciją apie įvairius sukčiavimo atvejus. Pareigūnas visiems renginio dalyviams padovanojo atšvaitus ir paragino būtinai juos užsidėti einant keliu tamsiuoju paros metu bei paliko bukletus apie sukčiavimą internete.

Po pranešimo klausėmės Nemunaičio mišraus vokalinio ansamblio ,,Smiltė“ atliekamų dainų.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė