Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacinis rytmetys „Augu kartu su knyga“ mažiesiems Butrimonių skaitytojams

Spausdinti

„Knyga leidžia „pamatyti“, išgyventi tai,
ko vaikas galbūt niekada neišvys ir nepatirs.“ (A. Zufman)

Vaikystėje įskiepyta meilė knygoms lydi žmogų visą gyvenimą. Yra žinoma, jog šiandien kaip niekad reikalingas skaitymas, nes jokios informacinės technologijos jo negali pakeisti. Sudominti vaiką knyga reikia nuo pat ankstyvojo amžiaus. Išmokyti mažylį pamėgti jas galima tik visiems kartu bendradarbiaujant.

Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos Butrimonių ikimokyklinio ugdymo skyrius ir šio miestelio bibliotekininkės lapkričio 12 d. organizavo edukacinį rytmetį „Augu kartu su knyga“ mažiesiems ugdytiniams. Tą dieną vaikai netikėtai sulaukė svečių iš tolimų kraštų (pirato Petro ir laivo Kapitono). Jie atvyko nešini buteliu, kuriame buvo paslaptingas laiškas, parašytas paslaptingu rašalu. Tik ugnies liepsnoje išryškėjo tekstas : „Šiandien visi, kas tik perskaitys šią žinutę, virs piratais, gamins slaptą rašalą, ieškos lobio, mankštinsis, tačiau visų pirma drauge su piratu Petru ir Kapitonu išgirs neįtikėtiną istoriją iš Jenny Woods, Richaard Watson knygelės „Piratas Petras ir jo papūga. Skiemenuota pasaka“.

Smagiai prasidėjęs rytmetis tęsėsi ilgiau nei pusvalandį. Mažieji skaitytojai noriai klausėsi istorijos apie piratų nuotykius, piešė paslaptingu rašalu, pasimankštinę, pasileido kartu su Kapitonu ir piratu Petru į nuotykių sūkurį ieškoti lobio. Kupini gerų emocijų vaikai prižadėjo neplėšyti, saugoti knygeles, mokintis pažinti raides.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė