Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Sutemų valanda“ Vankiškių bibliotekoje, skirta Šiaurės šalių literatūros savaitei

Spausdinti

Rudenį, lapkričio mėnesį, beveik visose šalies bibliotekose vyksta Šiaurės šalių autorių garsiniai skaitymai, skirti skirtingų kategorijų skaitytojams. Lapkričio 17 d. Vankiškių bibliotekoje vyko popietė „Sutemų valanda“, skirta Šiaurės šalių bibliotekų savaitei. Ištraukas iš Šiaurės šalių rašytojų Torgny Lindgren knygos „Betsabėja“ ir Maja Lunde „Bičių istorija“ Vankiškių bibliotekoje skaitė Alytaus rajono savivaldybės Miroslavo gimnazijos pradinių klasių mokytoja Aurelija Kuncevičienė, Gintautas Paulauskas, Marytė Marčiulaitienė, Birutė Dainauskienė, jaunosios bibliotekos skaitytojos – Kamilė Žąsaitytė ir Paulina Gudaitytė ir vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė.

Žvakių šviesoje skambėjo romansai bei lyrinės romantinės dainos, kurias atliko Otilija Kavaliauskaitė ir Alytaus miesto bendruomenių centro ansamblis „Pavakarys“ (vad. Regina ir Alvydas Tamašauskai). Bibliotekos patalpose buvo eksponuojama Marytės Marčiulaitienės rankų darbo dirbinių paroda, sulaukusi gyvo lankytojų susidomėjimo ir pagyrimų.

Gražūs palinkėjimai ir skambi daina buvo skirti 80-ąjį jubiliejų švenčiančiai bibliotekos skaitytojai Natalijai Beinaravičienei, kurią pasveikino Vankiškių kaimo seniūnaitė Rūta Marcinkevičienė, vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė ir Bronė Vizbarienė. Po renginio iš atsineštų vaišių buvo renkamas „karalius“: skaniausias „Rudeninis“ pyragas. Pirmąją vietą laimėjo Marytės Marčiulaitienės iškeptas pyragas, antrąją – Elvyros Verksnienės kepinys, o trečioji vieta atiteko Aurelijos Kuncevičienės iškeptam skanuoliui.

Šauniosios bibliotekos skaitytojos, pyragų konkurso nugalėtojos, buvo apdovanotos padėkos raštais ir smulkiomis dovanėlėmis. Poezijos posmai, proza ir romantiškos dainos praskaidrino darganotą rudens popietę bibliotekos lankytojams.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė