Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono viešojoje bibliotekoje veikia edukacinė paroda „Švedija: nuo A iki Ö“

Spausdinti

Sakoma, jog kalba yra vartai į šalies kultūrą, o žodynas yra visuomenės veidrodis. Ir nors mūsų pažintis apie svečias šalis dažniausiai apsiriboja vien tik kelionėmis arba naršymu internete, geriausia būdas pažinti užsienio šalį yra išmokti jos kalbą arba bent keletą padėkos žodžių, kurių dėka jūsų viešnagė svetur bus žymiai šiltesnė ir svetingesnė.

Tad galbūt neatsitiktinai Švedijos ambasados Lietuvoje ir Švedijos instituto, užsiimančio informacijos apie Švediją sklaida, dėka rajono viešojoje bibliotekoje ir išvydo dienos šviesą edukacinė paroda „Švedija: Nuo A iki Ö“. Joje pristatoma vienuolika informacinių stendų, kuriuose patalpinta visa švedų abėcėlė: 26 lotyniško alfabeto raidės ir 3 tik švedams būdingos raidės – Å, Ä ir Ö. Kiekvienai abėcėles raidei parinktas po vienas žodis, atspindintis Švediją ir švedus. „Tokiu būdu žodžiai padės jums geriau suprasti, kaip gyvename Švedijoje“, – teigia parodos organizatoriai švedai.

Tad visus mylinčius Švediją bei svetingus šio krašto žmones iki gruodžio 31 d. kviečiame apsilankyti Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir švediškų žodžių dėka susipažinti su šios šalies storija, kultūra, švedų gyvenimo būdu bei jų tradicijomis. Na, o mes Švedijos ambasadai Lietuvoje ir Švedijos institutui už puikią parodą tariame naujai išmoktą švedišką žodį: „tack“ (liet. ačiū).

Arnoldas Šatrauskas

https://alytusplius.lt/naujienos/bibliotekoje-paroda-svedija-nuo-iki-o

http://www.alytauslaikas.lt/miesto-naujienos/35284/

http://alytauszinios.lt/2018/11/22/rajono-bibliotekoje-veikia-edukacine-paroda-svedija-nuo-a-iki-o/

http://dzukijosveidas.lt/2018/11/22/bibliotekoje-svedija-ir-jos-gyventojus-atspindinti-paroda/

http://www.regionunaujienos.lt/alytaus-rajono-bibliotekoje-veikia-edukacine-paroda-svedija-nuo-a-iki-o/