Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Astridos Lindgren diena Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Lapkričio 14-ąją Krokialaukio bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas ,,Svečiuose pas Astridą Lindgren“, skirtas žymios Švedijos vaikų rašytojos Astridos Lindgren gimtadieniui paminėti. Tai viena iš Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dienų, kuriai 5 klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Stase Urbanavičiene atsakingai ruošėsi perskaitydami ne vieną šios rašytojos knygą.

Bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė pakvietė visus pasinerti į populiarios vaikų rašytojos vaikystės pasaulį, pažaisti keletą žaidimų, kuriuos žaidė pati Astrida būdama maža, pasklaidyti jos biografijos puslapius, susipažinti su žymių žmonių mintimis apie Lindgren kūrybą, pasidalinti perskaitytų knygų įspūdžiais, atlikti kūrybines užduotis.

Mokiniai noriai dalijosi mintimis apie perskaitytas knygas, papasakojo, kad jiems labai patinka Astridos Lindgren knygų herojai, tokie kaip padūkusi Pepė Ilgakojinė, Emilis, Lota, Madikė ir daugelis kitų.

Bibliotekininkė ir mokytojai džiaugėsi, kad net ir tie mokiniai, kurie nebuvo skaitę šios rašytojos kūrinių, noriai klausėsi pasakojimų ir vylėsi, kad jų pažadai perskaityti nors po vieną Astridos Lindgren knygą taps realybe.

Norisi tikėti, kad skaityti, pamilti knygą, lankytis bibliotekoje ras laiko vis didesnis skaitytojų būrys – tikėti, kad bus ne tik linksmiau, bet ir prasmingiau gyventi.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė