Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„…lyg Šiaurės pašvaistė“ /Šiaurės šalių literatūros savaitė Mergalaukio bibliotekoje/

Spausdinti

Lapkričio 17 d. Mergalaukio bendruomenės vaikai rinkosi į Mergalaukio biblioteką, kur vyko popietė „…lyg Šiaurės pašvaistė“, skirta Šiaurės šalių literatūros savaitei. Popietės metu jaukioje pasikeitusioje aplinkoje susirinkusieji buvo supažindinti su Roberto Luiso Stivensono knyga „Lobių sala“.

Pažintinę kelionę po „Lobių salą“ vedė dvi piratės: Maila ir Gusitė. Kad visi geriau įsimintų, kokie herojai aprašyti knygoje, vaikai iš duotų raidžių sudėliojo jų vardus. Neakivaizdinės kelionės metu buvo atidaryta ir pirato Bilo Bounso skrynutė, kurioje vaikai rado rūbų, laikrodį, kompasą, surištų popierių – kelionės brėžinių ir įvairių šalių monetų. Pabaigę neakivaizdinę kelionę po ,,Lobių salą“, visi sustoję į ratuką sušoko piratų šokį.

Vaikams popietė labai patiko. Diskutavo, aptarė ir pasakojo kokias knygas skaitė apie piratus, jūrininkus, piešė savo įsivaizduojamas lobių salas. Tačiau koks renginys be lobio paieškos? Tad nieko nelaukę visi ėjome ieškoti lobių paslėptų knygų lentynose. Tai buvo pati įdomiausia popietės kulminacija.

Pasibaigus renginiui visi dalyviai padėkojo popietės viešniai – piratei Mailai: Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkei Laimai Petkevičienei.

Mergalaukio bibliotekininkė padėkojo visiems už aktyvų dalyvavimą ir paragino ilgais, tamsiais rudens bei žiemos vakarais skaityti knygas. Taip pat visus pavaišino saldumynais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė