Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šiaurės šalių literatūros savaitė Simne

Spausdinti

Jau lapkritis: su trumpėjančia diena, šykščiais saulės spinduliais, kurie retkarčiais švysteli per storą rūko sluoksnį, tebetvyrantį (o kartais ir neišsisklaidantį) iki vakaro, su visą dieną patalpose degančia elektra… Tokiomis dienomis „ieškome“ būdų, kaip praskaidrinti sau ir aplinkiniams nuotaiką.

Lapkričio 15 dieną Simno gimnazijos mokiniai buvo pakviesti į garsinius skaitymus „Herojai Šiaurėje“, skirtus Šiaurės šalių literatūros savaitei. Tai jau tradicija tapusi žodžio šventė, kurios metu moksleiviai supažindinami su Šiaurės šalių literatūra ir jos kūrėjais. Šiais metais paaugliams buvo skaitoma norvegų rašytojo Simono Strangerio knygos „Tie, kurių nėra“ ištrauka. Vaikai ne tik klausėsi jautraus pasakojimo apie jaunuolių pažintį, sudėtingus jų gyvenimo vingius, bet ir komentavo išgirstas mintis, bibliotekininkės paraginti įsivaizdavo, kaip pasielgtų atsidūrę panašioje situacijoje…

Moksleivius atlydėjusi anglų kalbos mokytoja Rasa Ručienė ragino domėtis ir mokytis kalbų, nes jos yra raktas į kitų tautų kultūrą. Norintys galėjo susipažinti su paruoštu stendu, kuriame buvo informacija apie tai, kad, išmokę bent vieną skandinavų kalbą, gali suprasti ir likusias.

Renginio metu diplomais ir atminimo dovanomis už dalyvavimą Lietuvos bibliotekų organizuotose varžytuvėse „Skaitymo iššūkis“ buvo apdovanotos gimnazistės Simona Pangonytė, Aiva Tamkevičiūtė ir Raminta Kvederavičiūtė (kai kuriems dalyviams diplomai įteikti jau anksčiau).

Rinkitės knygas, skaitykite patys, klausykitės kitų skaitymo, nes knygos padeda mąstyti, plečia akiratį!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė