Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Punios pradinukus sužavėjo „Superherojų vadovas“

Spausdinti
Kai mus apgaubia lapkričio sutemos, užsidegame žvakes ir skaitome. Tokia yra daugiau nei du dešimtmečius gyvuojanti Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja. Šiemet jos tema – „Šiaurės herojai“. Punios biblioteka į šį projektą, organizuojamą Šiaurės ministrų tarybos, registravosi ir į garsinius skaitymus AUŠTANT savo mažuosius skaitytojus pakvietė jau penktą kartą.

Šiemet vaikams buvo skaitomos švedų rašytojų Eliaso ir Agnes Våhlundų knygos ,,Superherojų vadovas“ ištraukos. Mergaitė Lisa, iš kurios mokykloje tyčiojosi berniukų gauja, dažnai slėpėsi bibliotekoje. Vieną dieną jos dėmesį patraukė vienoje iš apatinių lentynų stovinti tokio raudonumo knyga, kad ji pati tiesiog švytėjo. Pasirodo, tai buvo „Superherojų vadovas“, kuriame aprašoma, kaip išsiugdyti 101 supergalią. Štai nuo čia ir prasideda patys smagiausi nuotykiai…

Ir nors pačios knygelės išleistos lietuvių kalba dar neturime, bet visas knygos iliustracijas užsiregistravusioms bibliotekoms atsiuntė Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje darbuotoja. Jos buvo rodomos naudojant projektorių, tad vaikai klausėsi labai susidomėję. Tiesa, teko daryti sportinę pertraukėlę, nes visas teksto skaitymas užtruko beveik valandą ir patys mažiausieji pavargo klausytis. Mankštos pratimus demonstravome ir atlikome visi draugiškai: ir vaikai, ir mokytojos, ir bibliotekininkė.

Po garsinių skaitymų dar apžiūrėjome knygų parodėlę „Šiaurės šalių rašytojai rašo vaikams“, prisiminėme praėjusiais metais skaitytą „Pepę Ilgakojinę“, pasvarstėm, kaip būtų puiku pasveikinti jos autorę Astridą Lindgren, kuri būtent tą dieną būtų šventusi 111-jį gimtadienį!

Naudodamasi proga, kad visi 1-4 klasės mokinukai susirinko į biblioteką, renginio pabaigoje įteikiau oficialius vasaros „Skaitymo iššūkio“ diplomus vaikams įveikusiems visas užduotis (o dovanėles jie gavo rugsėjo 1-ją).

Kai jau renginio programa išseko, aktyviausi skaitytojai nubėgo rinktis knygučių, o kai kurie net bandė surasti tą juos sužavėjusį „Superherojų vadovą“. Deja, šį kartą nepavyko… bet, kas žino, gal kada nors kam nors pačioj apatinėj lentynoj sušvytės ta magiška knyga…

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė