Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viktorinoje apie Švediją nugalėję daugiškiai viešėjo šios šalies ambasadoje

Spausdinti

Taip jau istoriškai susiklostė, jog nuo seno Lietuvos ir Švedijos valstybės palaiko draugiškus ir kaimyniškus santykius, grindžiamus tarpusavio supratimu ir abipuse pagarba. Tad neatsitiktinai Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo 100-metį, Švedijos ambasados darbuotojai panoro artimiau susipažinti ne tik su vilniečiais, bet ir su kitų miestų gyventojais. O geriausias būdas tai padaryti – pasikviesti juos į svečius.

Siekiant, jog kuo daugiau Lietuvos gyventojų pažintų šią mums draugišką Skandinavijos šalį, buvo surengta pažintinė viktorina apie Švediją, kurios nugalėtojai buvo pakviesti į ambasadą ir pavaišinti Šimtmečio pietumis. Prie šios šaunios švedų ambasados iniciatyvos prisijungė ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filialas, pakvietęs miestelio gyventojus dalyvauti surengtoje viktorinoje „Kelionė po Švediją“, kurioje netrūko klausimų apie Švedijos geografiją, istoriją, gamtą ir gyvūnus, įdomybes bei muziką.

Daugiškiai noriai sutiko pasivaržyti tarpusavyje ir ta proga subūrė net tris komandas, iš kurių geriausiai sekėsi legendinės švedų grupės „ABBA“ vardu pasivadinusiam ketvertukui, kurio sudėtyje žaidė A. Marčiukonis, R. Šilalienė, A. Mikailionienė ir O. Juozapavičienė. Būtent jie kartu su Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriumi Aivaru Vyšniausku ir iškovojo „kelialapį“ vykti į Vilniuje esančią Švedijos ambasadą.

Alytaus rajono svečius pasitiko ne tik Švedijos ambasados darbuotojai, bet ir pati ambasadorė Maria Christina Lundqvist. Šeimininkai svečiams aprodė ambasadą, supažindino juos su čia pat įkurta nedidele bibliotekėle, papasakojo apie sėkmingai besiplėtojančius Švedijos ir Lietuvos santykius ir draugiškumo vardan padovanojo dviejų šalių draugystę simbolizuojantį atminimo ženklelį. Vėliau po šventinių pietų padėkojęs už nuoširdų ir šiltą priėmimą, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas padovanojo gerbiamai ambasadorei knygą apie Alytaus rajoną ir pakvietė progai pasitaikius apsilankyti šiame draugiškiausiame ir vaišingiausiame Pietų Lietuvos regione.

Arnoldas Šatrauskas
Nuotr. Giedrės Berželionytės

https://alytausgidas.lt/naujiena/26700-viktorina-kelione-po-svedija-laimeje-daugiskiai-viesejo-ambasadoje

http://dzukijosveidas.lt/2018/11/16/viktorinoje-pergale-iskovoje-daugiskiai-viesejo-svedijos-ambasadoje/

https://alytusplius.lt/naujienos/viktorinos-nugaletojai-viesejo-svedijos-ambasadoje

http://www.regionunaujienos.lt/viktorinos-apie-svedija-nugaletojai-is-daugu-viesejo-sios-salies-ambasadoje/

http://alytauszinios.lt/2018/11/20/viktorinos-apie-svedija-nugaletojai-is-daugu-viesejo-sios-salies-ambasadoje/

http://www.alytauslaikas.lt/miesto-naujienos/viktorinos-apie-svedija-nugaletojai-is-daugu-viesejo-sios-salies-ambasadoje/