Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacinis užsiėmimas vaikams „Pasaką seku, pasaką piešiu“

Spausdinti

Yra žinoma, jog pasakų nauda yra didžiulė. Tai lavina vaikų vaizduotę, atmintį, ugdo kūrybiškumą. Pasakos padeda vaikams suprasti daugelį dalykų, todėl pasaulis jiems tampa aiškesnis. Albertas Einšteinas yra pasakęs: „Jei norite, kad vaikai būtų protingi – skaitykite jiems pasakas, jei norite, kad jie būtų labai protingi – skaitykite labai daug pasakų“.

Butrimonių bibliotekos darbuotoja lapkričio pradžioje viešėjo pas pirmos klasės mokinius, vedė užsiėmimą, kurio tikslas – skatinti ugdytinius domėtis pasakomis, jų įvairove, ugdyti pagarbą ir meilę knygai. Kartu su mokytoja G. Griškoniene sekė trumpas šmaikščias lietuvių liaudies pasakas. Vaikai buvo paskatinti patys suskurti po pasakėlę, ją nupiešti, įsimintiną ištrauką suvaidinti. Taip buvo sudarytos sąlygos vaikų saviraiškai. Vėliau visi sėdo už bendro stalo ir ragavo „bobutės pyrago“, buvo prisiminta patarlių ir priežodžių apie duonelę, pyragą („Pyragas nusibosta, duona – niekada“, „Geriau savoj šalelėj juoda duona ir ruginė, negu svetimoj balta ir kvietinė“, „Sava duona gardesnė už svetimus pyragus“ ir pan.), dalinosi patirtais įspūdžiais.

Užsiėmimo metu mažieji skaitytojai patyrė daug gerų emocijų. Siekiamas tikslas sudominti vaikus knygomis, įtraukiant juos į kūrybišką veiklą, buvo pasiektas, pasitelkiant įvairias meninės išraiškos priemones.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė