Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Leonardo Gutausko kūrybos popietė „Auksinė šiaudų šviesa“

Spausdinti

Kam katinui ūsai? Kodėl lapė neaugina vištų? Kodėl eglės ir pušys žiemą žaliuoja? Tai tik trys klausimai, į kuriuos bandė atsakyti Pivašiūnų gimnazijos 2-4 klasių mokiniai su savo mokytojomis Lina Leškevičiene, Lina Kochanskiene ir Daiva Ambrasiene, susirinkę bibliotekoje į lietuvių rašytojo, poeto, dailininko Leonardo Gutausko 80-čiui skirtą kūrybos popietę „Auksinė šiaudų šviesa“. Visų jų atsakymai paremti senolių ar tėvų išmintimi, tačiau bibliotekininkė pateikė visai kitus atsakymus į šiuos klausimus. Ji tai padarė Leonardo Gutausko-menininko žodžiais ir išmintimi. Visi klausėsi labai susidomėję.

2 klasės mokytoja Lina Leškevičienė apžvelgė L. Gutausko-dailininko kūrybą. „Tai išskirtinis talentas savaip matyti gamtą, o po to perteikti ją drobėje ar popieriuje. Atrodo, viskas paprasta, bet kartu ir sudėtinga“, – kalbėjo mokytoja. Į jos pasakojimą įsijungė ir mokiniai, matantys savaip. Perskaičius vieną ar kitą tekstą, vaikai norėjo pasakyti, ką poetas matė rašydamas.

Gal ir ne visai šiuolaikiškai tai atrodo technologijų pasaulyje, bet… jei pasibaigus popietei lentynoje neliko rašytojo knygų, manau, tikslą – skatinti vaikus skaityti – pasiekėme.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė