Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono viešoji biblioteka pasipuošė stilingomis rudeninėmis skrybėlaitėmis

Spausdinti

Jeigu birželio pabaigoje jums teko viešėti Anglijoje, neabejotinai apsilankėte net keletą dienų trunkančiose karališkose Askoto žirgų lenktynėse, į kurias kasmet suplūsta daug stilingų svečių, tarp kurių – ir karališkosios šeimos atstovai. Ši šventė garsėja ne tik žirgų lenktynėmis, bet ir puošniomis damomis, kurios į šią šventę atvyksta pasipuošusios prašmatniausiomis skrybėlaitėmis ar kitais galvos apdangalais.

Tačiau jeigu jūs niekada nesilankėte Askote, neliūdėkite, nes šiemet Askotas atkeliavo į Alytų, į rajono viešąją biblioteką. Joje visą lapkritį galėsitės gėrėtis įspūdingomis rudeninėmis skrybėlaitėmis, kurias kartu su tėveliais, mamytėmis ir auklytėmis sukūrė Alytaus lopšelio-darželio „Boružėlė“ priešmokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų“ grupės jaunieji dizaineriai.

Norėdami pabrėžti savo sukurtų modelių originalumą ir žaismingumą, vaikai naujausią skrybėlaičių kolekciją pakrikštijo poetišku – „Rudens skrybėlių žaismas“ vardu. Ir neprašovė, nes jų pristatoma kolekcija išties žaižaruoja visomis gamtos spalvomis ir dovanomis, kurias mums taip dosniai barsto auksinis ruduo: lapais, gilėmis, kankorėžiais, kaštonais ar obuoliukais.

Ant skrybėlaičių suraizgytos įmantrios kompozicijos traukte traukia lankytojų akį, primindamos apie neblėstantį auksaspalvio rudens grožį bei dosnumą. Ir nors daugumos skrybėlaičių autorės yra mergaitės, keletas berniukų taip pat panoro visuomenei pristatyti savo darbelius bei pademonstruoti, kokį galvos apdangalą turėtų nešioti kiekviena stilinga moteris, norinti, kad ją pastebėtų. O stebėti – išties yra ką. Užsukite – ir patys įsitikinsite.

Arnoldas Šatrauskas