Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacinė popietė ,,Pažink žirgą“

Spausdinti

Krokialaukio bibliotekoje surengta edukacinė popietė „Pažink žirgą”, skirta Tarptautinei gyvūnų globos dienai paminėti. Popietėje dalyvavo VŠĮ „Laisva diena“ vadovė Rasa Pavilonienė, kuri su užsidegimu papasakojo apie savo šeimos gyvenimo aistrą ir meilę savo augintiniams – žirgams.

Popietės dalyviai žiūrėjo nuotaikingą filmą apie šių gyvūnų gyvenimą, o iš pasakojimo sužinojo daug įdomių dalykų. Pavyzdžiui, kad žirgai labai jaučia žmogaus nuotaiką ir ne kiekvieną prisileidžia, pasitaiko, kad priėjus vienam žmogui žirgas nusisuka, muistosi, o prie kito – glaudžiasi. Taip pat sužinojome kaip žirgai išsako savo emocijas ir bendrauja bei kodėl žirgas turi penkias širdis.

VŠĮ ,,Laisva diena“ vadovė pakvietė visus apsilankyti jų įstaigoje ir iš arčiau susipažinti su šiais įdomiais gyvūnais, kurie jau nuo senų laikų ne tik tarnauja žmonėms, bet ir yra geri jų draugai. Ji pasidžiaugė, kad edukaciniame užsiėmime su žirgais jau dalyvavo gimnazijos penktokai. Jie ne tik klausėsi pasakojimų, bet ir nugalėję baimę mokėsi laikytis balne, jodinėti, su malonumu glostė, šukavo, maitino žirgus.

Bibliotekoje veikia paroda „Žirgas – tai grožis“, kurioje eksponuojami paveikslai, knygos apie žirgus, statulėlės bei mokinių piešiniai.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė