Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškiuose vyko renginys „Supinkime poezijos ir dainų pynę Lietuvai“

Spausdinti

„Lietuva, kai aš tave tariu –
Prieš akis sumirga raštų raštai,
Ir pilna padangė vyturių,
Ir linų žydėjimas be krašto….

Ir einu tais tiltais į tave,
Lietuva – trys aukso saulės!
Ir skaitau: – Tėvyne, be tavęs
Tuščias ir beprasmis šis pasaulis“

(Bernardas Brazdžionis)

 

Šiais poeto Bernardo Brazdžionio žodžiais spalvingą, rudenišką rugsėjo popietę Vankiškių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė pradėjo renginį „Supinkime poezijos ir dainų pynę Lietuvai“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti.

Renginio metu skambėjo pačios gražiausios eilės ir skambiausios dainos, skirtos Lietuvai. Meninėje muzikinėje programoje dalyvavo Vankiškių kaimo liaudiškos muzikos ansamblis „Spinduliai“ (vadovas V. Muliuolis), duetas iš Vankiškių kaimo „Diana ir Angelė“, vokalinė instrumentinė grupė „Dzūkijos aidas“ (vadovai R. ir A. Tamašauskai), jaunoji dainininkė Otilija Kavaliauskaitė, senjorų klubo „Labas Pavakarys“ ansamblis „Pavakarys“ (vadovai R. ir A. Tamašauskai), vokalinis ansamblis iš Santaikos „Gija“ (vadovė R. Navakauskienė), liaudiškos muzikos ansamblis iš Miroslavo „Slabadėlė“ (vadovas V. Muliuolis), grupė „Bent“ ir cirko studijos „Dzūkija“ akrobatė Gabija Gliebutė.

Eiles, skirtas Lietuvai, skaitė vyresn. bibliotekininkės Dalė Kočiūnė ir Nijolė Žiūkienė, kultūros darbuotoja Raselė Navakauskienė, Vankiškių bibliotekos skaitytojai Gintas Paulauskas ir Paulina Gudaitytė.

Renginio metu senjorai buvo pasveikinti su senjorų diena, drauge sudainuota „Giminių“ daina. Prie bendro rudens gėrybėmis papuošto stalo vyko smagios diskusijos ir šiltas bendravimas. Bibliotekos patalpose buvo eksponuojama paroda, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui.

Renginį organizavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vankiškių filialas kartu su Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus darbuotojais ir Alytaus rajono savivaldybės Miroslavo seniūnijos Vankiškių kaimo seniūnaite Rūta Marcinkevičiene.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė