Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Žodis mokytojui“

Spausdinti

Ruduo mums dovanoja gražią šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Kad šiandien skaitome, rašome, už atvertas duris į žinių pasaulį tariame ačiū Mokytojui. Tad profesinės šventės proga Daugų bibliotekos darbuotojos Lina ir Valė pakvietė buvusias ir esamas mokytojas į prisiminimų popietę „Žodis mokytojui“, kurią pradėjome mokytojos, poetės Aldonos Sabonytės-Kazlauskienės eilėraščiu „Rugsėjis“. Pokalbyje dalyvavę mokytojai prisiminė pirmuosius savo profesinės veiklos metus, viesulu pralėkusią jaunystę, studijų, darbo metus, iš kurių daugeliui dalyvių jau belikę tik prisiminimai.

Alinos Baliukonienės pirmieji mokytojavimo metai prasidėjo Varėnos rajone, tarp miškų, mažoje pradinėje mokykloje, kurioje mokė keturiasdešimt vaikų. Vėliau dirbo Dauguose, bet iš pirmosios darbo vietos išliko patys šilčiausi prisiminimai apie žmonių gerumą.

Onutė Milaševičienė prisiminė, kad pamokos 1944 metais prasidėdavo malda. Marytė Ivanauskienė, Onutė Surgautienė ir Ada Bielevičienė prisiminė savo pirmąsias mokytojas, to meto sunkumus ir džiaugsmus. Šios mokytojos savo mokiniams atidavė tai, ką turėjo geriausia.

Kitos pokalbio dalyvės – Sigita Juškevičienė, Gitana Ivanauskienė, Raimonda Šilalienė ir Vita Vitkauskienė ir po šiai dienai dosniai dalina savo širdies ir minties turtus Daugų gimnazijos mokiniams, nes tokia jau Mokytojo paskirtis – nuolat duoti, nereikalaujant ypatingo atlygio.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė