Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejų bibliotekoje atidaryta Virginijos Kiznienės dramblių kolekcijos paroda

Spausdinti

Rugsėjo 2 dieną Verebiejų bibliotekoje atidaryta Virginijos Kiznienės dramblių kolekcijos paroda „Viskas prasidėjo nuo 7“.

Dramblys – taikos, laimės, meilės, išminties simbolis. Virginija pasakoja, jog kažkada labai seniai vieną dramblį ji yra gavusi dovanų. Tuomet jai buvo pasakyta, jog ji turi surinkti septynis dramblius, kurie neva atneš jai didelę laimę. Pasidomėjus labiau, Virginija išsiaiškino, jog Rytų šalyse šis tikėjimas yra itin gajus. Europiečiai taip pat tiki dramblio simbolio galia, todėl namuose dažniausiai laiko ne vieną dramblio statulėlę, o kelias ar keliasdešimt. Dramblius iškeltais straubliais patariama pastatyti priešais langą. Tokiu būdu statulėlės, matydamos dangų, pritraukia gera lemiančias žvaigždes. Be to, tokia statulėlė saugo nuo nelaimių ir pritraukia turtų.

Laukdama tos laimės, ji papasakojo apie šį tikėjimą savo artimiesiems, draugams, giminėms, kaimynams ir netrukus surinko visus septynis dovanotus dramblius. Ar atėjo ta žadėta laimė, ji pasakyti negali. Ir ne todėl, jog tai paslaptis: Virginijos manymu, kiekvienas mūsų esame savaip laimingi.

Surinkusi septynis dovanotus dramblius, kolekcionierė taip jais susižavėjo, jog dabar savo kolekcijoje ji jau turi septyniasdešimt keturis dramblius. Vieni jų dovanoti, kitus pati įsigijo. Tačiau įdomiausia tai, jog Virginijos anūkai matydami močiutės susižavėjimą šiais gyvūnais atidavė net savo žaislinius drambliukus.

Būdama aktyvi Verebiejų bibliotekos lankytoja, Virginija nusprendė šiais žaviais laimę nešančiais gyvūnais leisti pasigrožėti ir kitiems bibliotekos lankytojams. Apžiūrėti šią dramblių kolekciją galite iki šių metų rugsėjo 29 d.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė