Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Praniūnų filialas įgyvendino projektą „Kūrybiškas laisvalaikis“

Spausdinti

Praniūnų biblioteka, įgyvendindama projektą „Kūrybiškas laisvalaikis“, organizavo tris edukacines popietes bendruomenės vaikams. Popietės vyko bendruomenės „Praniūnai“ salėje. Visus tris užsiėmimus vedė lėlių kūrėja Rasa Benedikienė.

Pirmojoje edukacijoje „Knygelių gamybos pamokėlė“ vaikai mokėsi gaminti mini knygeles. Ši edukacinė popietė leido vaikams kūrybingai ir išradingai pasigaminti knygeles. Kruopštus darbas iš mažųjų kūrėjų pareikalavo daug kantrybės ir susikaupimo. Mažųjų rankytės kruopščiai lankstė, kirpo ir klijavo knygutes. Rasa Benedikienė vaikams padėjo papuošti knygučių viršelius. Vieni klijavo gėlytes, kiti širdeles, spalvotus ornamentus.

Antrojoje edukacijoje „Šiaudinių sodų rišimas“ mažieji buvo supažindinti su šiaudinių sodų rišimo technika. Popietės pradžioje Rasa Benedikienė vaikams papasakojo sakmę apie rugio šiaudą. Supažindino vaikus su savo kūrybos darbais. Didelį įspūdį vaikams paliko pačios Rasos surištas sodas. Edukacijos metu vaikams buvo išdalintos „šiaudinės“ adatos, su kuriomis mažieji rišo savo šiaudinius sodus. Šis užsiėmimas pareikalavo daug kantrybės, nes ne visų vaikų sodai rišosi sklandžiai. Bet su popietės vedėjos ir bibliotekininkės pagalba visi džiaugėsi pasigaminę po šiaudinį sodą.

Trečioji edukacija „Lėlyčių gamybos pamokėlė“ prasidėjo lėlių kūrėjos Rasos Benedikienės kurtų lėlių „Rasos lėlių palėpė“ paroda. Vaikai buvo supažindinti su šešiomis lėlėmis. Įdomiausia tai, kad kiekviena turi vardą ir savo istoriją. Lėlių kūrėja vaikams papasakojo kaip „gimsta“ lėlės, kokias priemones naudoja joms pagaminti. Popietės metu vaikai gamino mažytes lėlytes. Ant vielos karkaso vaikai susikaupę vyniojo siūlą, iš spalvotos vilnos darė šukuoseną, o iš mažų odos, medžiagos skiautelių savo lėlytes aprengė. Šis užsiėmimas vaikams taip patiko, kad kiekvienas pasigamino po kelias lėlytes.

Šie trys edukaciniai užsiėmimai vaikams buvo labai naudingi, kadangi mažieji galėjo lavinti savo vaizduotę, pastabumą, kūrybiškumą, saviraišką. Vaikai turiningai ir linksmai praleido laisvalaikį, įgavo naujų žinių.

Projektas „Kūrybiškas laisvalaikis“ buvo įgyvendinamas Alytaus rajono savivaldybės vaikų užimtumo projekto lėšomis.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė