Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vaistai ne tik kūnui, bet ir sielai

Spausdinti

Rugpjūčio 10 dieną Krokialaukio bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Gamtos vaistinė bibliotekoje“, kurios metu renginio dalyviai sužinojo, kaip reikia teisingai džiovinti augalus, kokie žolynėliai tinka gydyti vienas ar kitas ligas. Dalyviai jau puikiai žinojo, kad kai skauda pilvą reikia gerti kmynų, krapų arbatą, kai pakyla temperatūra gali pagelbėti liepžiedžių arbata, ramų miegą garantuoja melisos, mėtos, šalavijo užpilai.

Vyko ir arbatų degustacija, kurios metu reikėjo spėti, iš kokių vaistingųjų augalų jos pagamintos. Dalyviai smaližiavo medaus, dalijosi patarimais. Vyko gyva diskusija apie įvairių augalų panaudojimo galimybes. Susirinkusieji pasidalijo liaudiškais vaistinių augalų panaudojimo receptais, asmeninėmis vaistažolių naudojimo ir jų veiksmingumo patirtimis.

Bibliotekoje buvo labai šilta, jauku, kvepėjo medumi gardinta arbata, obuolių pyragu, skambėjo linksmas juokas. Popietės metu dalyviai dar kartą įsitikino, jog arbata šildo ne tik kūną, bet ir sielą. Šis renginys susirinkusiems padėjo giliau pažinti mūsų krašto vaistinguosius augalus ir iš naujo atrasti jų teikiamą naudą.

Giliau pažinti mūsų krašto augalus, sužinoti vaistingųjų augalų naudą bibliotekos lankytojams padės ir visą rugpjūčio mėnesį veiksianti spaudinių paroda „Vaistingieji augalai“.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė