Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ir vėl „Vasara su knyga“

Spausdinti

Jau trečia vasara iš eilės Punios bibliotekoje kiekvieną penktadienį (kai neatostogauju) vyksta užsiėmimai vaikams „Vasara su knyga“. Šiemet su jaunaisiais skaitytojais jau buvome susitikę penkis kartus, o rugpjūčio mėnesį dar spėsime triskart pasimatyti.

Šiems užsiėmimams jau turime susikūrę savo ritualą: pirmiausia pravedame garsinius kokios nors knygelės skaitymus, po to darome įvairius darbelius (piešiame, gaminame rankdarbius, lipdome iš modelino ir pan.), padirbėję einame pasistiprinti, o likusį laiką praleidžiame žaisdami įvairius stalo žaidimus.

Vienas iš užsiėmimų vyko prieš garsiąsias Punios „Onines“, tai ir mes su vyresniais vaikais prisijungėme – padėjome iš javų pinti pabaigtuvių vainikus.

Šiemet nemažai vaikų nusprendė įveikti ir „Skaitymo iššūkį“, tad susirinkus į užsiėmimus būna puiki proga ir knygelių, atitinkančių šio iššūkio reikalavimus, pasiieškoti. Kad vaikams būtų lengviau, dalį knygelių, rekomenduotų „Skaitymo iššūkio“ komandos ir esančių bibliotekoje, eksponuoju atskiroje lentynoje. Deja, kaip visada galioja „kiaulystės“ dėsnis (ypač knygoms parašytoms skaitytojų gimimo metais) – knygų pilnos lentynos, bet nėra tos, kurios reikia!

Nepaisant mažų keblumų, iššūkį jau įveikė būsimi trečiokai Ugnė Montvilaitė ir Povilas Šleinota. Na o didžioji dauguma juos vejasi.

Rugpjūčio 1-ąją bibliotekoje taip pat vyko susitikimas su gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo grupės „Aviva Lietuva“ atstovybės darbuotojomis. Vyr. finansų konsultantės Vilija Būdavienė ir Vilma Zaronskienė pristatė projektą „Mano vaiko ateitis – mano rankose“, taip pat supažindino su gyvybės draudimo, taupymo ir investavimo bei pensijų kaupimo sąlygomis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė