Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vienybės žydėjimas Kančėnuose

Spausdinti

Liepos 28 d. Kančėnų kaimo bendruomenėje vyko šventinis renginys „Vienybė težydi“, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Į bendruomenės stadioną rinkosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir žmonės iš toliau. Tarsi balandžiai į gimtąjį lizdą sugrįžo ir mūsų kaimo vaikai, gyvenantys emigracijoje. Šventėje dalyvavo Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, direktoriaus pavaduotoja Agnė Petravičienė, Daugų seniūnė Irma Kašėtienė, seniūnės pavaduotojas Algirdas Marčiukonis, Alytaus rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Gediminas Krasauskas.

Šiais jubiliejiniais Lietuvai metais Kančėnų kaimo bendruomenė mini ir savo susikūrimo 15-os metų sukaktį. Bendruomenės pirmininkė Monika Ražanauskienė kaip vieną pamatinių sėkmingos bendruomenės veiklos vertybių įvardino žmonių vienybę. Vienybė – tai jėga, leidžianti atlikti didelius darbus. Pasidžiaugti šiais metais tikrai yra kuo: vienybėje su savivaldybe renovuotas bendruomenės namų ir bibliotekos pastatas!

Alytaus rajono meras savo kalboje pažymėjo, kad Kančėnų kaimo bendruomenė – viena iš nedaugelio, kuri ne tik sėkmingai dirba, bet ir užsidirba. Meras padėkojo už nuoširdų darbą, padovanodamas išgraviruotą atminimo lentelę su linkėjimu: „Tegul Jūsų bendruomenę ir toliau vienija graži bičiulystė ir bendros idėjos, o ateityje lai netrūksta pasiektų tikslų, įveiktų iššūkių ir naujų atradimų. Linkiu, kad sukaupta veiklos patirtis taptų raktu į tolimesnę sėkmę“. Didžiausią indėlį, organizuojant bendruomenės veiklą, socialinį verslą, įneša ilgametė bendruomenės pirmininkė Monika Ražanauskienė. Kaip nuoširdžiausia padėka už tai jai buvo įteikta ne viena gražiausių gėlių puokštė…

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas padėkojo bendruomenės pirmininkei, jos žmonėms už gražų bibliotekos ir bendruomenės bendradarbiavimą. „Nuo Jūsų prisilietimų gražioje visų bendrystėje atsigauna žmonių sielos“, – kalbėjo direktorius.

Apdovanoti tąvakar buvo ir geriausi bibliotekos skaitytojai: Akvilė Mikailionytė, Ona Danilevičienė, Ona Zapalskienė, Jolanta Grikevičienė. Alytaus rajono savivaldybės direktorius Aivaras Vyšniauskas įteikė jiems padėkos raštus, o bibliotekininkė Rita Mikuckienė – simbolinius žibintus, nešančius šviesą…

Kančėnų bendruomenė moka ne tik dirbti, bet ir linksmintis: šventę vainikavo Daumantų muzikantų koncertas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kančėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Mikuckienė