Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Joninių šventė Nemunaityje

Spausdinti

Birželio 24 dienos vakarą Nemunaičio rekreacinėje zonoje prie Nemuno vyko Joninių šventė. Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis pasveikino visus susirinkusius ir pristatė renginio svečius: Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoją Virgilijų Pranskevičių ir Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro direktorę Eglę Sereičikienę.

Po pasisakymų, pasveikinus visus Jonus ir Janinas, prasidėjo meno kolektyvų pasirodymai. Šį vakarą visus susirinkusius linksmino folkloro kolektyvai: „Žolynai“ iš Eičiūnų, kurie supažindino su Joninių tradicijomis ir papročiais, „Radžiūna“ iš Radžiūnų, „Apsingė“ iš Makniūnų, ansambliai „Šypsena“ ir „Dzūkijos aidas“ iš Alytaus, „Smiltė“ iš Nemunaičio bei liaudiškos muzikos kapela „Punelė“.

Po kolektyvų pasirodymų Jonai uždegė laužą, o vaidilutės plukdė vainikėlius. Atkakliausi šventės dalyviai ieškojo paparčio žiedo. Vakaro metu visi norintys galėjo paplaukioti Nemunaičio bendruomenės pramoginiu-pontoniniu laivu. Nors nusileido sutemos, bet dar ilgai Nemuno krantus virpino dainos ir šokančiųjų klegesys.

Šventę organizavo Alytaus rajono Daugų KC Nemunaičio filialas, Nemunaičio seniūnija, asociacija ,,Nemunaičio bendruomenė“, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Nemunaičio filialas.

Renginys finansuotas Alytaus rajono savivaldybės ir asociacijos ,,Nemunaičio bendruomenė“ lėšomis.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė